Meral DANYILDIZ

MERSİN’de 3 kızına cinsel istismar suçlamasıyla hakkında dava açılan erkek S.D.’nin (55) tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasında sanık serbest bırakıldı. Duruşmada çocukken istismara maruz bırakılan kardeşler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuklu erkek S.D.’nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada akrabalar ve yakınlar dinlendi. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık S.D.’yi yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bıraktı.


SANIK TARAFI TEHDİT EDİYOR

Davayı takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, bu kararın istismara maruz bırakılan kadınları daha da çaresiz bıraktığını aktardı. Özkan, şunları ifade etti: “Biz dün şunu gördük, çok kalabalık bir sanık tarafı var. Bunu görünce gördük ki çocukken bunu konuşma şansları hiç yokmuş. Fakat büyük bir cesaretle, toplumun da sağladığı destekle; çocukluklarında yaşadıkları bütün işkenceyi, nitelikli istismarı, şiddeti anlattılar. Bugün toplum olarak büyük bir yara aldık. Sanık tarafı bizi bile tehdit edebiliyor. ”

Özkan, “Bizim çocuklar için, çocuğun üstün yararı ilkesi üzerinden, ihtisaslaşmış, bu durumu doğru tanıyabilen, uzmanlaşmış heyetlere ihtiyacımız var ki; bir defa çocukları defalarca örselemeyelim. Biz birçok ilde bunu görüyoruz. Artık çocuklar konuşamıyor, konuşsa bile ‘bana değil, arkadaşıma yaptı’ diyor. Ama o istismarcılar beraat ettikten sonra aramızda durmayıp başka çocuklara da zarar veriyorlar. Artık bunu anlamamız gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim