Konyaaltı Caddesi'nde devriye gezen polis ekipleri, Litvanya asıllı İngiliz turist Dimitri Solovjovs'un (34) maske takmadığını fark etti.

Polis ekiplerinin uyarısına rağmen maske takmayan Dimitri Solovjovs'un ekiplere tükürdüğü ve küfür ettiği öne sürüldü. Polis ekiplerine direnen İngiliz turist, gözaltına alındı.

İngiliz turist, ifade işlemleri için Bahçeli Polis Merkezi'ne götürüldü.

CADDEDE MASKESİZ YAKALANDI

Dün akşam saatlerinde ise polis ekipleri, Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı girişinde spor yapan Solovjovs'u maske takması konusunda uyardı. Ancak Solovjovs maske takmadı, kimlik ve pasaport ibrazında da bulunmadı, bağırıp hakaretler etmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bölgeye takviye ekip istedi. Solovjovs, gelen ekiplere de zorluk çıkartınca kelepçelenip gözaltına alındı.

'POLİS, İNGİLİZCE 'NEDEN ZORLUK ÇIKARDIĞINI' SORDU 

Motosikletli yunus polisi, Dmitrijs Solovjovs kelepçelendikten sonra İngilizce, "Ben sana yardımcı olmak için buradayım. Neden zorluk çıkarıyorsun? Şimdi sana maske vereceğiz ve onu tak. Neden takmamak için direniyorsun?" dedi. Solovjovs ise spor yaptığını ve o yüzden takmadığını söyledi. Polisin, "Burada bağırıyorsun ve evlerinde olan kişileri rahatsız ediyorsun, şimdi seni karakola götürecekler" sözleri üzerine Solovjovs, "Okey" diye cevap verdi.


Polis ekipleri maske taktıkları Solovjovs'u, sağlık raporu alındıktan sonra Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürdü. Uygulama görevindeki biri kadın 2 polis memurunun şikayetçi olduğu turiste, idari ve adli işlem uygulanacağı öğrenildi.

İngiliz turist Dimitri Solovjovs önceki gün Cumhuriyet Meydanı'nda yine maske takmadığı ve polislere direndiği için gözaltına alınmış ardından da serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

Antalya'daki olay, önceki günün sabah saatlerinde, Kaleiçi girişi Saat Kulesi önünde meydana gelmişti. Letonya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs'i uygulama sırasında durduran yaya devriye polisleri, maske takmasını istedi. Polisin isteğini geri çeviren Dmitrijs Solovjovs'un, polise yanındaki kadın meslektaşını göstererek, “Beğendim, bana göndersene" dediği öne sürülmüştü. Bunun üzerine biber gazını çıkaran polis, turistten pasaportunu göstermesini istemişti. Pasaportunu göstermeyen Solovjovs, cep telefonunu çıkararak, sosyal medya üzerinden canlı yayın yapmaya başlamıştı.

Yaklaşık 500 metre yürüyüp, cep telefonu ile yaşananları görüntüleyen turisti, polisler de telefonları ile görüntüledi. Dmitrijs Solovjovs, haber verilmesi üzerine gelen asayiş ekibine bacağındaki izi göstererek, polislerin kendisini köpeğe ısırttığını öne sürmüştü. Ekip aracına binmeden önce kendisine uzatılan maskeyi de takmayan Solovjovs, araç içinde polisin ısrarı üzerine maskeyi takmış ancak çenesinin altında tutmuştu.. Solovjovs, ardından polis merkezine götürülmüştü. Dmitrijs Solovjovs hakkında, 'polise mukavemet', 'hakaret', 'cinsel taciz' ve 'maske takmamak'tan işlem yapılmıştı. İngiliz turiste, 'maske takmamak'tan 900 lira da ceza uygulanmıştı.

İfadesi ortaya çıkmıştı

Dmitrijs Solovjovs, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilmişti. İngiliz turist, savcılıktaki ifadesinde, sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürmüştü. Solovjovs, yaşadıklarının yanlış tercümeden kaynaklandığını savunarak, "Beni ilk polis durdurduğunda maske sordu ve ben ayrıldım. Dönüşte baktım, polisin yüzünde maske yoktu. Bu kez ben sordum, neden maskesi olmadığını. O andan itibaren ortam gerildi. Kadın polisin yanındaki polisin yanlış tercüme etmesinden dolayı böyle bir olay başıma geldi" demişti.

Editör: TE Bilişim