Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, eski polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme 3 sanığa 2 kez, 2 sanığa da 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, 6 sanık beraat etti. Davanın bir numaralı sanığı olan Fethullah Gülen ve firari sanıkların dosyası ise ayrıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov suikastına ilişkin FETÖ lideri Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada karar açıklandı.

FETÖ'nün mahrem istihbarat yapılanmasında görevli olduğunu belirtilen Hüseyin Kötüce, ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın "örgüt abisi" olduğu belirtilen Şahin Söğüt, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükelçi Karlov'a yönelik suikast talimatını Altıntaş'a ilettiği belirlenen Salih Yılmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karlov'la ilgili örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.

Davada, aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen ile Emrullah Uslu'nun bulunduğu firari 9 sanığın dosyalarının ayrılmasına hükmedildi.

NE OLMUŞTU?

19 Aralık 2016'da, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki fotoğraf sergisi açılışı sırasında saldırı düzenlenmişti Saldırı sonrası Andrey Karlov hayatını kaybederken, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş özel harekat polisleri ile girdiği çatışma sonrası öldürülmüştü.

Editör: TE Bilişim