Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki H.Y. iddiaya göre yanında çalışan 18 yaşındaki K.B.'yi evine götürdü. İkili burada yemek yedikten sonra beraber alkol aldı. Sabah olunca her şey bir anda değişti.

H.Y., karısının altınlarının yerinde olmadığını görünce karakola giderek K.B.'den şikayetçi oldu. K.B. de bu şikayetin ardından H.Y.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. İki tarafın birbirinden şikayetçi olmasının ardından H.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şok eden ifadeler

Davanın bugün görülen duruşmasında söz alan H.Y., "Olay günü evin bahçesinde domates sitili suladık. Evde hırsızlık olayı oldu, şikayet ettim. Polis yakalayıp getirdi, sonra benim üzerime iftira attı. Çocuğu hiç tanımam, olay günü sabah diğer ortaklarım kıraathaneye getirerek çocuğun gariban olduğunu, sahip çıkmamı, çalıştırıp harçlığını vermemi söylediler. O gün de böyle bir olay yaşandı. Bende 3 yıldır bel soğukluğu vardır, cinsel ilişkiye bile giremiyorum, mağdurun kıyafetlerini çıkarmadım, istismarda bulunmadım, içki içince ben bayılmışım" diyerek kendisini savundu.

"İftira attım, ben ona mastürbasyon yaptım"

Mağdur erkek çocuğu K.B. ise mahkemede herkesi şoke eden bir ifade verdi. Pedagog eşliğinde ifade veren genç çocuk emniyetteki ifadesinde iftira attığını kabul ederek, "Olay tarihinde bahçe suladık, içki içtik, o bayıldı, ben de bayılmışım ama biraz ayıktım" dedi.

Mahkeme başkanının Adli Tıp Kurumu raporunda mağdura kendi iç çamaşırında sperm kalıntılarının olduğunu sorması üzerine mağdur K.B., "O baygınken ben kendisine mastürbasyon yaptım. O sperm kalıntılarını da kendi baksırıma silmiştim, bana herhangi bir saldırıda bulunmadı, o baygınken evdeki parayı aldım, iftira attım" diye cevap verdi.

Mahkeme 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi

Savcı verdiği mütalaasında sanığın suçunun sabit olduğu, ‘nitelikli cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanığa ‘çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın yaşı ve cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Editör: TE Bilişim