Konya'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Tuz Gölü Fayı 7'lik Deprem Üretebilir

Konya'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Tuz Gölü Fayı 7'lik Deprem Üretebilir
Konya'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin Tuz Gölü Fay Zonu'nda olduğu ve bu fayın 7 büyüklüğünde deprem üretebileceği belirtildi.

Konya'nın Kulu ilçesinde yerel saatle 19:18'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, depremin Tuz Gölü Fay Zonu'nun kuzeybatı ucunda, Kulu'nun kuzeyinde oluştuğunu ve sığ odaklı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Eren, Tuz Gölü Fay Zonu'nun Türkiye fay hattı haritasında yer aldığını ve 7'ye varan büyüklükte depremler üretebileceğini vurguladı. Yapılan araştırmaların bu fay zonunun aktif olduğunu gösterdiğini ifade eden Eren, depremin normal bir fay üzerinde oluştuğunu açıkladı.

Eren'in açıklamaları, Tuz Gölü Fay Zonu'nun depremselliğine dair önemli uyarılar içermekte ve bölgedeki olası risklere dikkat çekmektedir. 5.2 büyüklüğündeki depremin sığ odaklı olması da hasar riskini artıran faktörler arasında yer almaktadır.

4312-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.