Konya merkezli 23 ilde FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca da Ekonomi ve Aile bakanlıkları eski personeli 11 kişiye yönelik gözaltı kararı verildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturmada, daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve bu personele ’mahrem sorumlululuk’ yapan kişilerin ifadeleri doğrultusunda tespit edilen şüpheli 70 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tespit edilen şüphelileri yakalamak için sabah saatlerinde 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturmada, 43’ü muvazzaf, 27’si ihraç 70 askeri personel hakkında gözaltı kararı verilirken, şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadeleri alınmak üzere Konya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında; Ekonomi ve Aile bakanlıkları eski personeli 11 kişiye yönelik gözaltı kararı verilerek operasyon başlatıldı.

Kaynak: iha