İstanbul Küçükçekmece'de tecavüze uğrayan 5 yaşındaki küçük kızın sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiler gelirken, olaya dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Küçükçekmece Kanarya mahallesinde meydana gelen olay infial yarattı. Cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki küçük kızın, 1-2 saat boyunca sapığın elinden kurtulamadığı ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmayla ilgili olarak gizlilik kararı alınırken, sapığı yakalamak için emniyet özel ekip kurdu. 

Küçük kızın sağlık durumu : Kamuoyunda büyük infial yaratan olayın yeni gelişmelerine geçmeden önce küçük kızın sağlığı hakkında bilgiler aktaralım. Tecavüze uğrayan küçük kız kanlar içinde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. 2 gün yoğun bakımda kalan küçük kız dün akşam hastaneden taburcu edildi.

Olay sonrası ağır travma yaşayan küçük kız, Kanarya mahallesindeki evine döndü. Küçük kıza Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı sahip çıktı. Bakanlık hem küçük kıza hem de ailesine gerekli olan psikolojik ve hukuki desteğin sağlanacağını açıkladı. 

5 çocuklu ailenin, yaklaşık bir ay önce bir bebeklerinin daha dünyaya geldiği öğrenildi. Aile dostları, tecavüz mağduru küçük kızınsağlık durumunun iyi olduğunu ancak ailenin psikolojik durumu hakkında birşey söyleyemeyeceklerini belirtti.

1-2 saat sürmüş
Kız çocuğunun yakın bir akrabası, çocuklar sokakta oyun oynarken, bazı kişilerin "Gelin para vereceğiz" diyerek dikkatlerini çekmeye çalıştığını, çocuklar kabul etmeyince de onları zorla evlerinin karşısındaki binanın arkasında bulunan beton alana çekip, 1-2 saat orada tuttuğunu söyledi.

Kapı zilini çalıyor yukarı çıkamıyor
Çocuğun amcasının kızı da, "Annesi de merak ediyor zaten. Sonra kuzenimin zili çalıyor ama yukarı çıkamıyor. Annesini görür görmez 'Kötü adamlar beni dövdü' diyor. Cinsel istismara uğradığı anlaşılınca da apar topar hastaneye götürüyorlar. Bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Yapacak hiçbir şeyimiz kalmadı, ailecek yıkıldık" dedi.

Birileri terbiyesizlik ediyor
Sokakta oyun oynayan diğer çocuklardan birinin dayısı ise 5 yaşındaki erkek yeğeninin cinsel istismara şahit olduğunu ve sonrasında kaçarak uzaklaştığını söyledi ve ekledi:
-"Yeğenim komşuya haber veriyor sonra, 'Birileri bize terbiyesizlik etti' diyor. Komşu da mağdur olan kız çocuğunun annesini arıyor. Sonrasında da zaten ne olduğunu anlıyoruz" dedi.

Gün ortası kimse nasıl görmedi?
Kanarya mahallesi sakinleri, sokakta birçok kişinin sürekli pencerede olduğunu fakat olayın yaşandığı sırada sokakta çalışan işçilerin de yemek arasında olduğunu ve kimsenin bir şey görmeyip duymadığını söylüyor. Saldırgan ya da saldırganların çevreyi yakından tanıdıklarını, böylelikle özellikle sokağın boş olduğu bir vaktin seçildiğini düşünüyorlar.

Saldırgan biliyordu
İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, "Saldırgan, bunu bilen biri. Ustanın burada olmadığını biliyor, okul saati olduğunu biliyor. Bu cani aramızda" dedi. Bir mahalleli de, "Biz çocukları ne yapacağız? Sokağa bile çıkaramayacağız. Devlet sahip çıkamadıktan sonra" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kız çocuğunun ailesinin yaşadığı ev ve Kanarya Polis Merkezi önünde bekleyen akrabalar, aile yakınları ve komşular, suçluların bir an önce yakalanmasını talep etti. Mahallenin çocuklarının da yaşananlardan etkilendikleri görüldü. İlkokul çağındaki onlarca çocuk "İdam isteriz" ve "Çocuğa uzanan eller kırılsın" sloganları atarak ellerinde pankartlar ile eylem yaptı.

Sapık bulundu mu?
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuğun beyanının Çocuk İzlem Merkezi'nde bulunan uzmanların ve avukatların eşliğinde alındığını açıkladı. Emniyet kaynakları, olayın Pazartesi günü saat 14:00 civarında gerçekleştiğini, ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini fakat henüz somut bir bulguya varılamadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, küçük kızı ve ailesini ziyarete gitti. Evden ayrılırken açıklama yapan İmamoğlu, "Süreci takip edeceğim. Bu anınızı sizinle paylaşmak istedim. Çocuklarımızın kılına zarar gelsin istemiyoruz. Cumartesi buraya başkanlarımı yollayacağım" dedi.

Editör: TE Bilişim