22 Nisan’da Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda olayıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 6’sı sınır dışı edilmek üzere göç idaresine gönderilirken 2 Türk’ün ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Gözaltındaki şüphelinin Urduca konuştuğu için tercüman beklendiği öğrenildi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğunun ortaya çıkması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden oluşan özel bir ekip kurulmuştu. Olayın ardından harekete geçen ekipler, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek tespit ettiği Pakistan uyruklu 19 yaşındaki zanlı M.V.’yi dün akşam evine yaptığı baskında gözaltına aldı. M.V. ile birlikte 2’si Türk 8 kişi daha gözaltına alındı.

2 TÜRK SERBEST BIRAKILDI, 6 ŞÜPHELİ SINIR DIŞI EDİLECEK

Alınan bilgiye göre, emniyete götürülen 2 Türk vatandaşının olay yerinin yakınlarındaki güvenlik kamera görüntülerinin açısına girdiği için gözaltına alındığı, ifadelerinin alınmasının ardından ise serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca zanlıyla birlikte gözaltına alınan 6 şüphelinin ise ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Pendik’teki göç idaresine sevk edildiği öğrenildi.

ŞÜPHELİNİN SORGUSU TERCÜMAN EŞLİĞİNDE YAPILACAK

Emniyette sorgusu devam eden zanlı M.V.’nin Urduca konuştuğu için tercüman beklendiği bilgisine ulaşıldı. Öte yandan gözaltına alınan M.V. dışında diğer şüphelilerin de kan örneklerinin alındığı öğrenildi.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen, Öz Orman-İş Sendikası Genel Kurulunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, Küçükçekmece'de çocuğa cinsel istismara ilişkin sorusu üzerine Soylu, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki çocukla ilgili hem İstanbul Valiliği hem İstanbul Emniyet Müdürlüğünün faili yakalama konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. 

"İlgili fail yakalandı"

Bakan Soylu, "Zannediyorum bu saatler içerisinde açıklayacaklardır. İlgili fail yakalandı. Çünkü yaklaşık bu olay olduktan hemen sonra başladılar. İstanbul Valiliğimiz bir açıklama yapacaklar. Buraya girerken açıklama yapılacağı bilgisini aldım. Çocuğumuzun sağlık durumumun da iyi olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

"Ciddi bir bilgi kirliliği var"

Çocuğun babasıyla telefonda görüştüğünü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade eden Soylu, "İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. Bu tip meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Soylu, olayın medeniyete ve toplumsal ahlaka uygun olmadığını, ancak toplumun kınadığı böyle durumlarla karşı karşıya kalınabildiğini, bunlarla ilgili de gerekenin yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine Soylu, olayın tüm Türkiye'nin gözü önünde cereyan ettiğini hatırlattı.

Cinsel istismar vakasında olduğu gibi bu vakada da ciddi bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kalındığını kaydeden Soylu, saldırıya ilişkin gerekli açıklamanın yapıldığını, bunun üzerine bir yalan rüzgarı olduğunu sözlerine ekledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ÖZEL EKİP PEŞİNDEYDİ

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar sonrası Bakanlıklar, Valilik, Emniyet adeta teyakkuza geçmişti. İstanbul Emniyeti sapığın yakalanması için özel ekip kurdu. Bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, mahalle sakinlerinin bilgisine başvurarak zanlının izini sürdü. Olay saatlerce sokaktan geçen araçlar da kameralardan tek tek incelendi.

2 ÇOCUK SON ANDA KURTULDU

Sapığın sokakta oynayan 3 çocuğu “Size para vereceğim” diyerek apartmanın arkasına götürdüğünü iddia eden mahalle sakini Barış Sezgin, “5-6 yaşlarında iki erkek, bir kız çocuğu varmış. Erkekler kaçıp bağırınca şahıs da yukarıya doğru kaçmış” diye konuşmuştu.

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ VE KAYMAKAM ZİYARET ETTİ

Dün gece mağdur aileyi ziyaret eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve eşi ile Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve eşi, geçmiş olsun dileklerini ileterek konunun takın takipçisi olduklarını belirtmişti.

“MUTLAKA YAKALANACAK” DEMİŞTİ

Aile, Vali Yerlikaya’dan çocuğuna yönelik böylesi bir eylemde bulunan kişinin bir an önce yakalanmasını istedi. Vali Yerlikaya ise konuyu özel olarak takip ettiklerini, olayın fail veya faillerinin mutlaka bulunarak adalete teslim edileceğini belirtmişti. Ailenin rencide olmaması için ziyareti gizli tutan Vali Yerlikaya’nın tek bir kare fotoğraf çektirmediği de öğrenildi.

Kaynak: iha