Bursa’nın İznik ilçesi Elbeyli Köyü Kızıltepe Mevkisi’nde bir mağarada kaçak kazı yapan 8 kişiden 7’si akşam saatlerinde gazdan zehirlendi. Dışarıda kalan bir kişi arkadaşlarının 35 metrede mahsur kaldığını jandarma ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine bölgeye AFAD, Umke, 112, İtfaiye, AKUT ve NAK ekipleri sevk edildi. Bölgeye ilk varan AFAD kurtarma ekipleri, önce mağaraya hava bastı. Bir düzenek yardımıyla yaklaşık bir metre çapındaki delikten mağaraya inen kurtarma ekiplerinden gelecek haberler bekleniyor.

KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

İznik Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu saat 20.00 sıralarında 7-8 kişi olduğu düşünülen kişilerin kaçak kazı yapmak için Elbeyli Köyü’nde mağaraya geldiğini belirterek, "Bu kişilerden birisi kendi imkanlarıyla kurtulup jandarma ekiplerine veriyor. Haberi aldıktan sonra Valimizin koordinasyonunda ve talimatlarıyla tüm ekipler seferber edildi. AFAD, Jandarma, UMKE ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Bu 7-8 kişinin ilk etapta kurtarılmasıyla ilgili bir çalışma söz konusu. Amacımız vatandaşlarımız yaşamsal bir sıkıntı yaşamadan dışarı çıkarılması. Muhtemelen mağarada kendilerine ait mazotla çalışan bir jenaratör ya da metan gazı olabilir. Kendilerinin bu konuda maruz kaldıkları konu ne tam anlamıyla bilmiyoruz" dedi.

Tüm birimlerin koordineli olarak çalıştığını kaydeden Seyitoğlu, "Bir kişi kurtulunca ekiplere haber vermiş. Şu anda bölgede yağmur yağıyor. Burası zor bir alanda. Ancak arazi araçlarıyla tüm ekipler olay yerine ulaştı. İdari anlamda çalışmalar Valimizin talimatları ve koordinasyonunda yürütülüyor. İnşallah mahsur kalanlara ekiplerin kendi güvenliğini alıp ulaşmak ve tahliye etme amacındayız" diye konuştu.

Kaynak: iha