Fatih Nurullah tacizden tutuklanmasından sonra tarikatın kapatıldığı öğrenildi.

12 yaşındaki çocuğu taciz eden şeyh Fatih Nurullah, 28 Ağustos 2020’de gözaltına alınmış, Pazartesi günü ise çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Koronavirüs önlemlerini bugüne kadar önemsemeyen tarikat, Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından 29 Ağustos 2020’de Cumartesi günü yapılan duyuruyla, “dergahın koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatıldığı” açıklandı.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KAN DONDURAN İFADESİ

Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadede, küçük kız yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattı.

İfadede, 12 yaşındaki Y. A. Temmuz ayında yaşanan cinsel istismarı anlatırken şu ifadeleri kullandı:“Olayın olduğu gün Fatih isimli kişi annemin telefonuna saat 20:30 – 21:00 arasında çay istediği şeklinde mesaj atmıştı. Ben de ona çay götürmüştüm. Bana ‘herkes kapıyı çalarak girer, sen çalmadan da girebilirsin’ dedi.

Sonra bir şeyler daha istedi ben de getirmek için aşağıya gittim. İstediklerini götürmek için tekrar yukarı çıktım. Evin salonundaydık. Üst katta ben ve Fatih’ten başka kimse yoktu. Beni bana bir şey demeden dudağımdan öptü ben ona bir tepki vermedim. Çünkü korkmuştum. Ben üst kata çıktığım zaman her fırsatta beni öperdi ve anneme babama söylememem konusunda bana telkinde bulunurdu.”

“KIYAFETLERİMİ DİZ KAPAKLARIMIN ALTINA KADAR ÇIKARTTI…”

12 yaşındaki küçük kızın yaşadıkları bunlarla sınırlı kalmadı. Fatih Nurullah’ın öpmeleri sıklıkla devam etti. Bir noktadan sonra Nurullah daha ileriye gitmeye başladı. Y.A. ifadesinde şöyle anlattı:“…Tekrar yukarıya Fatih’e çay götürdüm. Bana ‘şimdi İstanbul’a gideceksin, yokluğuna nasıl dayanacağım’ dedi ve beni yine dudağımdan öptü. Kıyafetimin üzerinden göğüslerime dokundu ve elini çekti. Kıyafetlerimi diz kapaklarımın altına kadar çıkarttı. Eliyle ön kısmına dokundu bu sürtünme şeklinde olmuştu, 5 dakika kadar sürmüştü.

"ÖZEL ORGANIMLA BİRŞEYLER YAPMAK İSTER MİSİN?

"Benden de aynı şekilde yapmamı, özel bölgesini okşamamı istedi. Ben başımdan gitmesi için uyuyor taklidi yapıyordum. Bu iki kez oldu. İkincisinde kıyafetlerim üzerimde iken özel bölgeme elini dokunup çekti. Herhangi bir acı hissetmedim. Sonra beni koltuğa yatırdı. Sonra arka kısmımı da elledi ve öptü. Fatih’in üzerinde beyaz elbise gibi bir şey vardı. Oturdu ve elbisesini kaldırdı. Özel bölgesini gösterdi. Bana ‘özel organımla bir şeyler yapmak ister misin?" dedi.

"HER SABAH, SABAH NAMAZINA GİDERKEN BENİ OMZUMDAN ÖPÜP, PANTOLONUMU İNDİRİP, ÖN BÖLGEMİ OKŞARDI"

"Ben korktuğumdan gitmek istedim. Ancak ve bağırdı ve beni çağırdı. Bana ‘bu olaylar aramızda kalacak, insanlara ayıp olur’ dedi. Ben de daha önce onun isteği ile kilitlediğim kapıyı açıp annemin yanına gittim. Ağlamaya başladım. Annem ne olduğunu sordu ancak o sırada anneme anlatmadım.

Başka bir şeyler uydurdum. Fatih her sabah, sabah namazına giderken beni omzumdan öpüp, pantolonumu indirip, ön bölgemi okşardı…”

12 yaşındaki Y.A., “dergahta” 10 yaşında bir kız çocuğunun daha olduğunu belirterek “O bana Fatih’in onu kucağına oturttuğunu anlatmıştı. Bu da benim yaşadığım olay ile aynı gün oldu” dedi.

İfadede bulunan uzman ise Y.A.’nın ifadesinde cinsel istismara uğradığına ilişkin detayların olduğu bu beyanların da çevresel detaylarla desteklendiği belirterek, Y.A.’nın ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim