Bu durum üzerine çocuklarını da alıp baba evine dönen anne, boşanma davasını açılmasından sonra eşinin ‘boşanmak istemediğini’ söylemesi üzerine kararından dönmeyeceğini belirtti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Boşanmakta kararlı olan Çınar, kocası tarafından ölümle tehdit edildi.

Kocasının tehditlerinden korkan Çınar, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak yardım istedi.

Türkiye’de kısa sürede çok sayıda destek bulan kadının kocasını bulmak için, emniyet ve jandarma harekete geçti.

ORDU VALİSİ DUYURDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Devletimizin ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gereği yapılarak; şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmış ve Sivas’ta gece kaldığı otelde yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemler başlatılmıştır.” açıklamalarında bulundu.

Gamze Defne Çınar'ın paylaşımlar ve tehdiler şöyle 

"Merhaba ben Gamze. 32 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım. Ordu ili Mesudiye ilçesinde yaşıyorum. Yaklaşık bir ay önce eşim Asım Erdinç Dinç adlı şahıs eşyalarını toplayarak boşanmak istediğini söyleyip evi terk etti."

"Bunun üzerine ben de çocuklarımı alıp babamın evine döndüm. Boşanma davasını açtık. Davayı açtıktan birkaç gün sonra mesaj atıp boşanmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ben de kararımın kesin olduğunu kendisine söyledim."

"Daha önce defalarca boşanmak istedim fakat aileme zarar verebilir düşüncesiyle vazgeçmiştim. Ailemin desteği , arkalarımda durmaları ile boşanmaya kesin karar verdiğimi söyledim. Bunun üzerine tehdit mesajlarına başladı."

"Avukatla görüşüp koruma kararı çıkarttık. Bir süre sonra evimizin önüne geldi ve babamla arbede yaşadılar. Jandarma tarafından hastaneye götürüldüğünde 182 promil alkollü olduğu görüldü. Gerek telefonumdan gerek Facebook hesabından küfürlerine ve tehditlerine devam etti."

"Bunlar gibi bir sürü mesaj ve ekran görüntüsü mevcut elimde. Suç duyurusunda bulunduk ama hala dışarıda. Lütfen devlet büyüklerinden yardım istiyorum."

"Bu şahıs dışarıda olduğu sürece huzurum olmayacak. Çok geç olmadan lütfen bana yardım edin."

Asım Erdinç Dinç'in tehditleri

Editör: TE Bilişim