Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

Fabrikada 300 çalışanın olduğu koronavirüs tedbirleri kapsamında işçi sayısı azaltıldığı ve şuan için fabrikada 150 kişinin olduğu sanılıyor.

Fabrikada çalışan işçilerle şuana kadar henüz bir bağlantı kurulmadı.

Hendek Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, patlamaların halen sürdüğünü söyledi. Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "İçeride 150 kadar çalışan var. 3 yıl önce de aynı bölgede patlama olmuştu" dedi. 

Sakarya Belediye Başkanı da, patlamanın ardından Düzce ve Kocaeli'den yardım istediklerini söyledi.

Bakanlar bölgeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. 

Sakarya Belediye Başkanı: Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz

Sakarya Belediye Başkanı da, "Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hala patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli'den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz." dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım: 150-200 insan var

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor." dedi.

"Bütün ekiplerimiz orada. AFAD, sağlık, itfaiye UMKE, jandarma, emniyet tüm birimlerimiz orada." diyen Kaldırım, "Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu için, patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Ben de olay yerine varmak üzereyim." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, "Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 arası insan var ama patlamalar devam ettiği için müdahale edilemiyor. Olayı yakından takip ediyoruz. Bütün çevre güvenliğini aldık, vatandaşların yaklaşmasına müsaade etmiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Kaldırım, daha sonra yaptığı açıklamada 10 yaralının ambulanslarla hastaneye sevk edildiğini ifade etti. Kaldırım, "Şu ana kadar can kaybı yok, inşallah da olmaz" dedi.

KİMYASAL GAZ UYARISI

Twitter hesabından yaptığı açıklamada bölgeye Kızılay Afet ekiplerinin gönderildiğini söyleyen Kınık, kimyasal gaz uyarısında bulundu.

"EVLERE GİRİP KAPI VE PENCERELERİNİZİ KAPATIN"

"Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor." diyen Kınık, "Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz." ifadesini kullandı.

56 YARALI HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Hendek ilçemizde bir fabrikada meydana gelen patlama ile ilgili bütün ekiplerimizin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar intikal eden bir can yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevkedilmiştir." dedi. 

Editör: TE Bilişim