İstanbul Çekmeköy'de metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Zengin'in öldürülmesiyle ilgili davanın yeni duruşması görüldü.

İstanbul Çekmeköy'de metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Zengin'in öldürülmesiyle ilgili davada tanık Ömer Faruk Çınar'ın ifadesi dehşete düşürdü.

Çınar, verdiği ifadesinde, "Camdan gördüğüm kadarıyla Mustafa Öztürk, Salih Bey'in kafasına bir el daha ateş etti. Son el ateş edilene kadar Salih Memişoğlu hayattaydı" dedi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Öztürk Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlanırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen müşteki Osman Özgölet, "Sanık Mustafa Öztürk firmayla, alandaki işletmeler hakkında bilgi almaya çalıştı. Olayın gerçekleştiği gün sanık Mustafa Öztürk alana gelmişti. Sanığı ölen kişiyle birlikte ofise giderken görmüştük. Olayı tam net olarak hatırlamıyorum, Ömer Bey koluma düştü. Ben toplamda 3 tane operasyon geçirdim ve halen de vücudumun bazı yerlerinde kurşun mevcut. Sanık beni de öldürmeye çalışmıştır. Ben yere düştükten sonra tekrar doğrudan bana karşı ateş edildiğini hatırlıyorum. Yanlışlıkla bana doğru ateş etmedi hedef gözetmek suretiyle ateş etti. Çünkü kurşunlar başıma gelmişti" dedi. Müşteki Özgölet soru üzerine sanığın önce Salih Memişoğlu’na, daha sonra Ömer Faruk Zengin’e ve kendisine ateş ettiğini söyledi.

"OLAY BİRDEN BİRE CERAYAN ETTİ"

Tanık olarak dinlenen Ömer Faruk Çınar ise maktul Salih Memişoğlu’nun yanında çalıştığını belirterek "Olay sırasında Salih Bey ve sanık Mustafa bizim ofisimize doğru geçtiler. Ben de ofiste çalışıyordum. Salih Bey ve Mustafa Öztürk sohbet ediyorlardı. Ben de çay servis ettim ve geri döndüm. Mustafa Öztürk daha sonra silahını çekerek Salih Bey’in göğsüne bir el ateş etti sonrasında Ömer ve Osman Özgölet’e ateş etti.

Osman Özgölet’e yaklaşık 4-5 el ateş etti ama Ömer Zengin’e kaç el ateş ettiğini görmedim. Ben kendimi dışarıya attım, camdan gördüğüm kadarıyla Mustafa Öztürk, Salih Bey’in kafasına bir el daha ateş etti. Son el ateş edilene kadar Salih Memişoğlu hayattaydı. Sonrasında da olay yerinden uzaklaştı. Salih Memişoğlu ve Mustafa Öztürk konuşurken öncesinde çok sakinlerdi. Olay birden bire cereyan etti. Salih Memişoğlu çok sakindi" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim