Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Dalaman Ölüm Virajı olarak bilinen Atakent kavşağında öğrenci servisi kırmızıda geçti, kamyon çarpıt. Kazada 2’si ağır 22 kişi yaralandı.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde servis minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana geldiği kaza 2’si ağır olmak üzere 20’si öğrenci 22 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.15 sıralarında Dalaman Ölüm Virajı olarak bilienn Atakent Kavşağı’nda meydana geldi. Ortaca’da eğitim veren Çözüm Koleji’nde eğitim gören öğrencileri taşıyan Şeref Akkaya idaresindeki 48 S 5561 servis minibüsü, kavşakta kırmızı ışıkta beklerken, yeşil ışık yanmadan ilerledi. Bu sırada Ortaca’dan Fethiye istikametine giden Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait Cumhur Karataş idaresindeki 48 EG 985 plakalı kamyon ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile okul servisi savruldu ve orta refüjdeki direğe çarparak durabildi. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarın ardından olay yerine Ortaca ve Dalaman’dan çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerinin savaş alanına döndüğü kazada kazada yaralanan öğrenciler Sıla Kaba, Gülçin Akıner, Kağan Can, Asya Çetin, İrem İpek Aydın, Mestan Metehan Doğrucan Efekan Akgün, Osman Talha Kargın, Şevval Dikmentepe, Beyza Minna Gülgün, Berfin Şahin, Ayşe Korkut, Uğur Kara, Çalhan Özüdoğru, Nesrin Korkmaz, Şahin Utku Gören, Osman Çığan, Gökhan Güçlü, Selami Gümüş ve Gökhan Güçlü le birlikte sürücüler Cumhur Karataş ve Şeref Akkaya, ambulanslar ile Dalaman, Fethiye ve Ortaca’daki hastanelere sevk edildi.

2 öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ile Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan’da kaza mahaline gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim