Şişli’de geçtiğimiz hafta güpegündüz bir döviz bürosuna girerek 500 bin lira değerinde soygun yapan silahlı ve yabancı uyruklu 4 gaspçıdan 2’si gasp polisi tarafından Bursa’da bir otelde kıskıvrak yakalandı. Şahıslarla beraber 144 bin lira ele geçirilirken, soyguncuların hedef şaşırtmak içimin 4 kez otel değiştirdikleri ortaya çıktı.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında Şişli 19 Mayıs Mahallesi Halaskargazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yurt dışından geldikleri öğrenilen yabancı uyruklu 4 gaspçı, akşam saatlerinde 34 FK 2629 plakalı otomobil ile cadde üzerindeki döviz bürosuna geldi. Burada havaya birkaç kez ateş açan gaspçılar ardından büroya girerek saniyeler içerisinde 500 bin lira değerindeki dövizi çaldıktan sonra geldikleri araçla kaçtı. Olayın ardından teyakkuza geçen polis ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda soyguncuların geldikleri aracı Hamit Kaplan Sokak üzerinde terk ederek kaçtıklarını belirledi.

PLAKADAN GİTTİKLERİ YER TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, büronun ve çevredeki iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan incelemeler ve çevredeki araştırmalar sonucunda gasp polisi, plakadan yola çıkarak aracın kiralandığını belirledi. Aracın bir araç kiralama firmasından Rus uyruklu bir şahsın adına kiraladığı bilgisine ulaşan polis, gaspçıların eşkallerini belirleyerek kimliklerini tespit etti. Soyguncuların Esenyurt’ta bir eve gittiklerini belirledi.

GASPÇILARI KALDIĞI EVİN SAHİBİ ELE VERDİ

Eve giden gasp polisi kimseyi bulamayınca bir süre bekledi. Ancak yine de eve kimse gelmeyince polis, evin sahibine ulaşarak görüşmek istediğini iletti. Ev sahibi Metin K. ise kendisini arayan polislerin polis olduğuna inanmadığını söyleyerek, karakola gelmelerini söyledi. Teklifi kabul eden polis, şahsı bekledi ancak şahıs telefonları açmadığı gibi aynı günün akşamı Çorum’a gitti. Durumdan iyice şüphelenen polis, şahsı ertesi gün İstanbul’a dönmesi üzerine gözaltına aldı. Şahsı burada sorgulayan polis, Metin K.’nın evi Gürcistan uyruklu M.S.’ye kiraladığını, diğerlerini ise tanımadığını söyledi.

HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN 4 OTELDE KALMIŞLAR

Buradan yola çıkan polis, soyguncuların olay sonrası Kadıköy’de bir otele giriş yaptıklarını ama hedef şaşırtmak için kalmadıklarını fark etti. Şahısların İstanbul’dan ayrılarak Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 2 ayrı otele giriş yaptığı öğrenilen şahıslardan 2’si, Gemlik’te kaldıkları otelde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslarla beraber döviz bürosundan çaldıkları 144 bin lira değerindeki döviz de ele geçirildi. Gözaltına alınan Geuorg A.(45) ve Khalik B. (29) şubeye götürüldü.

RUSYA’DA POLİSLİK EĞİTİMİ ALMIŞ

Burada ifadeleri alınan 2 zanlı ve ev Metin K. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen paralar ise şubede sergilendi. Öte yandan gaspçılardan Khalik B.’nin Rusya’da Polis Akademisi’nde eğitim gördüğü ama sonrasında mesleğini yapmadığı öğrenildi. Paraların geri kalanını alan 2 gaspçı ise polis ekipleri tarafından her yerde aranıyor.

(Doğan Can Cesur /İHA)
Kaynak: iha