İzmir'in Bayraklı ilçesinde annesi Fatma Kalkan ile babası Mehmet Kalkan'ı siyanürlü şerbet içirerek öldüren, içmeye zorladığı kardeşinin de yaralanmasına neden olan Mahmut Can Kalkan'a verilen iyi hal indirim kararını İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi kaldırdı.

Olay, 14 Mayıs 2019'da Soğukkuyu Mahallesi’nde meydana geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile hazırladığı şerbeti, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan’a içirdi.

Kalkan çifti, bir süre sonra fenalaştı. Kalkan, daha sonra şerbetten kardeşi 16 yaşındaki Emir Can’a da içirmek istedi. Ancak, anne-babasının rahatsızlandığını gören Emir Can tepki gösterdi.

Devrilen bardaktaki sıvı Emir Can'ın üzerine döküldü. Sıvıdan Mahmut Can Kalkan ve Emir Can ile küçük kardeşleri Mehmet Taha etkilendi.

Hastaneye kaldırılan anne-baba hayatlarını kaybederken, oğulları tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Adliyeye sevk edilen Mahmut Can Kalkan, ‘Üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silahla kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Cezaevinde bir gün kaldıktan sonra Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen ve 50 gün gözlem altında tutulan Kalkan’a psikotik bozukluk teşhisi konuldu.

Editör: TE Bilişim