İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, B.K. isimli şahsın yurt dışından temin etmiş olduğu uyuşturucu maddeleri (scunk) Başakşehir’de bulunan Organize Sanayi sitesinde iş yeri olarak kiraladığı depoda tuttuğunu tespit etmesi üzerine, söz konusu depoya düzenlediği operasyonda, vakumlu poşetler içerisinde toplam 800 kilogram scunk isimli uyuşturucu madde (Esrardan yirmi kat daha güçlü bir uyuşturucu türevi. Kokarca da denmektedir. Güçlü etkisinden dolayı şizofreniye kadar varabilen akıl hastalıklarına sebep olabilmektedir) ile bonzai üretiminde kullanılan fubinaca isimli hammadde, 2 adet hassas terazi ile poşetleri vakumlamak için kullanılan makine ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekiplerince, yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen B.K. isimli şahıs ve şahsın uyuşturucu madde naklinde kullandığından şüphelenilen aracı yakın takibe aldı.

Elde edilen bilgiler ışığında takibi yapılan uyuşturucu maddenin depoda olduğunu tespit eden Jandarma ekipleri, söz konusu depoda arama yapmak için adli makamlardan arama kararı çıkardı.

BEYAZ EŞYALARDAN BİLE PARAVAN YAPMIŞLAR

Jandarma ekipleri depoya girdiklerinde, yurt dışından çok sağlam şekilde sarılarak gönderilmiş olan büyük çuvallarla karşılaştı. İçlerini tek tek açarak kontrol eden ekipler, çuvalların uyuşturucu madde ile dolu olduğunu görmesi üzerine depoda kapsamlı bir arama başlattı.

Jandarma ekipleri merdiven altındaki koltuk, fırın ve bulaşık makinasını çekince, bu ev eşyalarının ardında yüklü miktarda fubinaca saklandığını gördü. Detektör Köpeği Avcı’nın katılımıyla devam eden aramalarda deponun üst katında çuvallar dolusu scunk ele geçirildi.

MUTFAK DOLAPLARI VE ARAÇ İÇERİSİ UYUŞTURUCU DOLU

Jandarma ekipleri, deponun mutfak için ayrılan kısmının dolapları ve diğer bölmelerinin uyuşturucu madde dolu olduğunu tespit etti, ekipler uyuşturucu maddeleri bir bir ele geçirdi. Son olarak Detektör Köpek Avcı ile depo sahibinin aracında yapılan aramada 2 çuval scunk daha ele geçirildi.

Ele geçirilen fubinaca (Sentetik Kannabinoid) isimli uyuşturucu türevi ise piyasada bonzai olarak bilinen uyuşturucu maddenin hammaddesidir. Normal uyuşturucu türevlerine göre çok daha etkili bir uyuşturucu türevidir.

Yakalanan B.K. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Jandarma ekipleri tarafından olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen yurtiçi ve yurtdışındaki şahıslara yönelik detaylı çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: iha