Gözaltına alınan Şahin dün sosyal medya hesabından derneğin basıldığına dair görüntüler paylaşmış, baskını yapanların AKP eski milletvekili Metin Külünk’e bağlı kişiler olduğunu iddia etmişti.

Bugün gözaltına alınan Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsizi ve polis kimliği bulundu. Polis memurunun “Komiserim adamın aracından kripto telsiz çıktı, bizi dinliyor” ifadesi dikkat çekti.

Milli Beka Hareketi Derneği Başkanı Murat Şahin sosyal medya hesabından, AKP’li eski milletvekili Metin Külünk’ün dernek binasını bastığını duyurmuş, Külünk’ün Bakan Soylu’ya yönelik eleştirilerine karşı Soylu’nun yanında yer aldıkları için bu saldırının hedefi olduklarını iddia etmişti. Külünk ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Milli Beka, Murat Şahin için tekzip yolladı: Görüntüler tekzip yazısını yalanladı!

Yeniçağ Gazetesi'nin 13.07.2020 tarihinde yaptığı 'Uygulama için durdurulan araçtan çıkanlar şoke etti' haberine Milli Beka Hareketi derneği'nin düzeltme yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Habere göre, 'Huzur Uygulaması 2020/1' denetimleri kapsamında Taksim Meydanı'nda durdurulan sürücü önce araçtan inmek istemedi daha sonra indirilerek sürücünün üzeri ve araç detaylı şekilde arandı. Polis ekiplerinin araçta yaptığı aramada bir adet polis telsizi, üzerinde 'polis' logosu bulunan bir cüzdan, siren sistemi ve bir kuruma ait üzerinde ''Basın'' yazan bir kart bulundu.

Yine Yeniçağ'ın haberine göre, bagajdaki özel bir gözden yüksek meblağda deste şeklinde paralar çıkarken aracın sürücüsü "Otelde kaldığım için ve parayı üstümde gezdirmemek için parayı oraya koydum" dedi.

Haberdeki fotoğrafta yer alan kartın üzerinde bulunan fotoğrafın ise Murat Şahin'e ait olduğu belirlendi. Polis, çakar tertibatından ötürü bin 228 TL para cezası uygularken Şahin gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Milli Beka Hareketi Derneği ve Tekzip

Metin Külünk'ün 'bastığı' dernek olarak gündemde olan Milli Beka Hareketi Derneği, 15 Temmuz'dan sonra kuruldu. Dernek başkanlığını Murat Şahin yürütmekte. Haberin yayınlanmasından 3 gün sonra tekzip yayınlatan dernek ve Şahin yazıda polis logolu cüzdanın ve polis telsizinin o sırada araçta bulunan bir 'emniyet mensubu'na ait olduğunu belirtti.

Görüntüler ortaya çıktı: Nerede bu 'emniyet mensubu'?

Aracın arandığı görüntülerde, net şekilde, Murat Şahin'in araçta tek olduğu görülürken araçtan inmemek için ısrarcı olduğu, zaman kazanmak için telefonuyla birisini aradığı dikkat çekti. Polisin ısrarlı uyarıları üzerine gönülsüzce araçtan inmesi fark edilirken Şahin'in üzerini aradıktan sonra aracını didik didik eden polislerin bulduğu siren ve çakar sistemi kameralara yansıdı. Tekzip yazısına konu olan ve araçtan çıkan polis telsizi ile polis logolu cüzdanın da dikkat çektiği görüntüler ise Murat Şahin'in gözaltı aracına bindirilmesiye son buluyor.

Görüntülerde Şahin'in yanında sadece herhangi bir 'emniyet mensubu' değil herhangi bir kişinin bile bulunmadığı açıkça görülürken kendisinin polis rozetli cüzdana, polis telsizine, çakar ve siren sistemine nereden ulaştığı ve hangi amaçlarla kullandığı merak ediliyor.  

Editör: TE Bilişim