Yerlikaya: 36 ilde düzensiz göç operasyonu: 102 organizatör ve 393 göçmen yakalandı

Yerlikaya: 36 ilde düzensiz göç operasyonu: 102 organizatör ve 393 göçmen yakalandı
36 ilde düzenlenen operasyonlarda 102 göçmen kaçakçısı ve 393 düzensiz göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçe karşı yürütülen kapsamlı operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son bir hafta boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, 36 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlar sonucunda, göçmen kaçakçılığıyla suçlanan 102 şüpheli yakalandı. Ayrıca, 393 düzensiz göçmen de yetkililer tarafından gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 22'si, çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor.

Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilme işlemleri başlatıldı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla operasyonların detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

251113-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.