Yıllarca kansere çözüm bekledik ve canlarımızı kaybettik ama çözüm bulunamadı. AIDS'den, EBOLA'dan milyonlarca insan öldü ama çözüm bulunamadı. SARS'tan milyonlarca insan öldü ama çözüm bulunamadı. Bazı hastalıklara ise, onlarca yıl sonra deva bulundu.

Son bir yıldır insanoğlu bir felaket yaşıyor ve Bilim adamları topyekün çalışır oldu. Ne için? Aşıyı bulmak için tabii ki ve mutlu sona çok az kaldı. Şimdi de aşı beğendiremiyoruz insanlığa.

- "Çip var aşıda" diyenler

- "Denenmemiş aşıyı ben denemem" diyenler

- Pandemi devam etsin isteyen kötü yürekli insanların iftiralarına inananlar

- Toplumsal hareketlerin heyecanına kapılıp, protesto ruhla itiraz edenler

ile doldu etrafımız. Ellerinde, her şeyi, hatta bulunduğu yer bile tespit edilebilen bir cep telefonu ile "vücuduma çip koyacaklar" deme kardeşim. "Denenmemiş aşıyı bal gibi de vurduracaksın; aynı 15 yaşında bu vatan için şehit olan onbeşliler gibi. Gerekirse o aşı nedeniyle öleceksin ama geleceği kurtaracaksın. Pandemide parayı kazanan ve bu gelir bitmesin isteyen bazı iş adamı, avukat, özel sektör psikolog, doktor gibi parasına para katanlara inat vurduracaksın o aşıyı. Her şeye itiraz eden, okumuş cahillere inat vurduracaksın o aşıyı. Çünkü bu durum; ne siyasi, ne de ticari...birer-birer kaybediyoruz canlarımızı gözlerimizin önünde. Daha fazla canımız gitmesin diye vurduracaksın o aşıyı" dedim ama vurduramayacakmışsınız. Neden mi? Çünkü aşı vurdurmak bile sırayla. Temmuz ayından itibaren ön siparişler verilmeye başlandı. Ancak biz yeterince aşı siparişi veremedik. Paramız yok. Mecburen Çin'de aldık. O da sınırlı sayıda gelecek ve önce DEVLET ERKANI vurulacak. Sonra sağlıkçılar ve öğretmenler, sonra memurlar derken devlet memuru olmayan sivil halk yine en sona kalacak!

Aşıyı vurduramayacaksınız işte arkadaşlar! Bakın, istediğiniz oldu. Hadi şimdi de "haksızlık bu, biz de vurulmak istiyoruz" deyin. Hadi şimdi de "aşımızı isteriz" diye pankartlar açın hastane önlerinde. Ne yaparsanız yapın, nafile; yine sona kaldınız işte.

Hülasa; bu ülkede VIP olacaksın kardeşim. Maaşın hep astronomik şekilde zamlanır, süper emekli olursun, mecliste esnaf lokantası fiyatına yemek yersin, hastalanırsan en iyi hastanede bedava tedavi edilirsin, her hafta 2-3 kez COVID-19 testi olursun ve aşı gelince de önce sana vurulur. VIP ol arkadaş VIP ol! Aşı'da bile VIP olana gidiyor arkadaş.