Alman aşısının Türkiye'de yapılan Faz-3 çalışmalarında gönüllü olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, sosyal medyada aşıyla ilgili yazılanlara inanamadığını söyledi.

Prof. Dr. Ünal, "Yok aşının içinde çip varmış, Bill Gates bize para veriyormuş, bunlar büyük sermayenin yaptığı şeylermiş. Gerçekten bunları duyunca inanamıyorum. Bilimde her şey kanıta dayanır. Kanıtı olmayan hiçbir şeye inanmamalarını rica ediyorum" dedi. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşı karşıtlığının en az olduğu ülkenin Çin, ABD ve Avrupa’da da yüzde 40'a kadar ulaşan oranda aşı karşıtlığı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ünal, "Yeni yapılan bir anket, şu anda Türkiye’de yüzde 8’lik bir grup kesinlikle aşı karşıtı. Ama onun dışında yüzde 40-42'lik bir grup var ki bunlar aşıdan çekiniyorlar ve çekinmekte haklılar. Türkiye'ye Çin aşısı Sinovac gelecek. Sinovac aşısının faz 1, faz 2’si olumlu. Yan etkisi çok az, etkinliği de yüksek; ama faz 3 çalışmaları ise 10 binlerce kişide yapılıyor. Onun sonuçlarını görmeden insanlar aşı olma konusunda tereddüde düşüyorlar. Bunların birçoğu her şey netlik kazandıktan sonra aşı olma taleplerini belirteceklerdir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim