Michael Stürzenberger'in, yerel saatle 11:45 civarında Mannheim'ın merkezi pazar meydanında bıçaklı bir saldırıya uğradığını gösteriyor. Stürzenberger, kendisini "İslamlaşma karşıtı" olarak tanımlayan Yurttaş Hareketi Pax Europa'nın düzenlediği bir mitinge katılıyordu.

Stürzenberger'in meslektaşı Stefanie Kizina, Alman Bild gazetesinin yerel muhabirine, yüzünden ve bacağından bıçaklandıktan sonra "acil bir ameliyata alındığını" ancak yaralarının hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Trump'a suikast girişiminin ardından Kongre'de 'Şüpheli' alarmı Trump'a suikast girişiminin ardından Kongre'de 'Şüpheli' alarmı

Mannheim polisi yaptığı açıklamada, "Bir kişinin çok sayıda kişiye bıçakla saldırdığı ve onları yaraladığı söyleniyor." dedi. "Daha sonra saldırgana karşı ateşli silah kullanıldı. Bunun sonucunda saldırgan da yaralandı."

Olay yerine sağlık helikopteri de dahil olmak üzere kurtarma ve acil servis ekipleri sevk edildi.

Polis, saldırganın yakalandığını ve halk için artık bir tehlike oluşturmadığını doğruladı. Ancak yaralanmaların ciddiyeti veya olaya karışanların kimlikleri hakkında hemen herhangi bir bilgi verilmedi.

Editör: Habererk Com