Askerlikte erken terhis “6 ayını dolduranlar terhis olacak”

Askerlikte erken terhis “6 ayını dolduranlar terhis olacak”
Yeni askerlik sistemi için kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Teklife göre askerlik süresi 6 aya indirilecek. Kanun geçtikten sonra askerliğinde 6 ayı dolduranlar ile terhis olabilecek.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Ramazan Bayramı’ndan önce yasalaşması beklenen teklifle, bedelli askerlik sürekli hale gelecek. Askerlik 6 aya inecek.

Yeni sistem ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de 6 ayını dolduran askerlerin terhis olup olamayacağı konusuydu. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Bedelli askerlik kalıcı hale geliyor. Yaş sınırı ortadan kalkıyor” dedi. Muş, halihazırda askerlik görevini yapanların 6 ayını doldurması durumunda terhis olabileceğini söyledi.

YEDEK SUBAYLIK KONUSU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sisteminde yükümlü kaynağının "yükümlü erbaş/er", "yedek astsubay" ve "yedek subay" olarak sınıflandırılabileceğini ifade ederken, bunların yanı sıra bedelli ve dövizli askerlik uygulamalarının da yer alacağını söyledi.

Akar, askerliğe başvuranların bir kısmının bedelli, bir kısmının dövizli yapacağını diğerlerinin de "yükümlü erbaş/er", "yedek astsubay" ve "yedek subay" olacağını belirterek, "Yapılan hesaplamalar sonucu bir yılda 145 bin kişinin bedelli askerlik yapabilmesi mümkün. 145 binden fazla bedelli başvurusu olursa durum ne olacak? Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünde öğretmenlerimizde, doktorlarımızda olduğu gibi kura olacak. Kuranın şekli yapılan tecrübelerden istifade edilerek belirlenecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.