İstanbul Ekonomi Araştırma, 4-11 Ekim 2022 tarihleri arasında Türkiye çapında 26 ilde 2 bin kişi ile anket çalışması yaptı.

Ankette, 2023 yılı Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi partiere asla oy çıkmayacağı araştırıldı. Katılımcılara, "Bu Pazar genel seçim olursa hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz?" diye soruldu. Cevaplara göre, zirvedeki parti, ikinci partiye yüzde 16 oranında fark attı.

"Bu Pazar genel seçim olursa hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz?" sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 40,4’ü AKP’ye asla oy vermeyeceğini söyledi. Asla oy alamayacak ikinci parti yüzde 24 ile HDP oldu. Ankette birinci ve ikinci parti arasındaki fark yüzde 16 oldu.

CHP, yüzde 17 ile üçüncü sıraya yerleşirken, MHP’ye oy vermem diyenlerin oranı yüzde 4, son sırada yer alan İYİ Parti’nin oranı ise yüzde 2 oldu.

Son sonuçlar ile karşılaştırdığında kesinlikle oy vermeyeceği parti AK Parti olanların oranında 3, HDP olanların oranında ise 2 puanlık bir yükseliş gerçekleşti.

Editör: Yadigar Hanım