Yiyecekleri yemeden önce temizlemek ve yıkamak, sağlığımız için çok önemlidir. Fakat bazı yiyecekler var ki, onları yıkamak yerine zarar veririz. Hem lezzetlerini hem de besin değerlerini kaybederler.

Glutamin nedir? Ne işe yarar ve faydaları nelerdir? Glutamin nedir? Ne işe yarar ve faydaları nelerdir?

Artıgerçek’in yaptığı haberde, yıkamadan tüketmemiz gereken 5 yiyecek şöyle sıralanmış:

1 - MANTAR: Mantarlar, suyu kolayca çekebilen bir yapıya sahiptirler. Eğer yıkarsak, mantarlar suyu içine çeker ve yumuşar. Bu da hem dokularını hem de tadlarını olumsuz etkiler.

2 - YUMURTA: Yumurtaların kabuğunun altında, mikroplardan korunmalarını sağlayan bir tabaka vardır. Yumurtaları yıkarsak, bu tabakayı bozabilir ve yumurtanın içine mikrop girebilir.

3 - BALIK: Balıkların cildinde, balığın hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını sağlayan doğal yağlar bulunur. Balıkları yıkarsak, bu yağları kaybedebilir ve balığın tadı ve kalitesi düşebilir.

4 - KURU FASULYE: Kuru fasulyelerin dışında, fasulyenin mayalanmasına yardımcı olan doğal bir bakteri katmanı vardır. Fasulyeleri yıkarsak, bu katmanı yok edebilir ve fasulyenin mayalanma sürecini aksatabilir.

5 - TAVUK: Tavuk eti, çok sayıda mikrop barındırabilir. Fakat tavuk etini yıkamak, mikropların bulaşmasına sebep olabilir ve gıda zehirlenmesi riskini yükseltebilir.

Kaynak: Haber Merkezi