Son günlerde başlayan AKP İslamcıları tasfiye etmeli tartışmaları bütün hızı ile devam ederken, Cem Küçük'ün açıklaması ile başlayan bu süreç, ne dil sürçmesi nede o anda gelişen defakto olaydan ibaret.

Erdoğan'ın bu konu hakkında sessiz kalması ise AKP içindeki İslamcı çevreleri telaşlandırmışa benziyor. Aslında İslamcı çevreler bu sözün Erdoğan tarafından ortaya atıldığını bile biliyorlar. Kamuoyu yeni duydu ama konu yeni değil. Daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir danışmanı bunun işaretlerini vermişti. İslami geçinen bazı cemaatlerin toplantı ve sohbetlerini yapmama kararı alması bazılarına göre iyi niyetli bir hareket olarak değerlendirilse de işin aslı hiçte öyle değil. Lafı uzatmadan son cümlede söylenecek sözü söyleyelim.

Erdoğan bütün yetkileri elinde aldığında İslami cemaatlerin hepsi tasfiye olacak. Bu iş diyanete ihale edilip, bir kaç sözde İslami vakıf dışında hiç birisinin faaliyetlerine izin verilmeyecek. Özellikle eğitim ve güvenlik alanlarına bu tür yapıların girmesinin önü kesilecek.

AKP'nin dindar nesil projesi devlet destekli İmam-Hatipler ve bazı STK diye adlandırılan vakıflar aracılığı ile yapılacak. İslami kesimdeki cemaatlerden doğan boşluk kontrollü bir şekilde İmam-Hatipler ve bu vakıflar aracılığı ile doldurulacak.

ASLINDA AKP İSLAMCILARI TASFİYE ETTİ AMA HABERLERİ YOK

AKP'nin ilk iki dönemine bakıldığında son dönemde AKP içinde İslamcıların güç kaybettiği ve büyük oranda tasfiye edildiğini görmek mümkün.

17-25 Aralık olayları, FETÖ darbesi ve sonrasında yaşanan bir çok olayda Erdoğan şunu net olarak gördü. ''İslamcıların bu ülkeye verecekleri hiç bir şey yok'' Erdoğan'ın danışman kadrosu ve metin  yazarlarına bakıldığı zaman bu portre net olarak görülmektedir. En yakın çalışma arkadaşlarının yüzde yetmişine yakını İslamcılıkla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi tamamen İslamcılarla zıt düşünce de olan insanlar.