Atatürk düşmanları, Atatürk ile ve inkılaplarının herhangi birisinden bahsedilse “Kırmızı Bez Görmüş Boğa” gibi saldırgan oluyorlar.

Dünyada acaba ülkesinin kurucu liderine bu kadar hainlik eden bir güruh var mı diye merak ediyorum. Google’dan araştırdım. Maalesef devletinin kurucu liderine düşmanlık eden, hainlik eden, şerefsizlik eden başka bir güruh bulamadım.

Nedir bu Atatürk düşmanlığı? Nedir bu Cumhuriyet düşmanlığı?

Son 20 yıldır Atatürk düşmanlığı biraz da iktidarın konuya kör ve sağır olması nedeniyle daha da artmış durumdadır. Öyle ki bugüne kadar Atatürk büstlerine veya ilkelerine yapılan saldırıları burada saymaya kalksak kalın bir kitap ortaya çıkacaktır. Buna ne yerimiz ne de zamanımız müsait değildir.

Atatürk düşmanlığının bu ülkede simgesi haline gelmiş bir ismi “Fesli Kadir” idi. Yunan hayranı Fesli Kadir, Kurtuluş Savaşı için söylediği “Keşke Yunanlılar Galip Gelseydi” sözü hafızalarımızda zindeliğini korumaktadır. Fesli Kadir bu ülkede Atatürk düşmanlığının öncülüğünü yapmakta idi. Fesli Kadir’e kimlerin değer verdiğini, onu devlet protokolünden kimlerin ziyaret ettiğini herkes biliyor. 10 Kasım’larda saat 09.05’de herkesi tuvalete gitmeye davet eden Fesli Kadir’den daha fazlası beklenemezdi zaten.

Bugün 23 Nisan. Pandemi salgını bahane edilerek 23 Nisan’ı en düşük seviyede kutlanmasını temin için bir gün öncesinde 81 İl Valiliğine genelge gönderildi. Genelgede katılımın en az seviyede olmak üzere çelenk koyma ve tören yapılmasına diye talimat verilmiştir. 23 Nisan törenlerinde Coronavirüs bulaşır ama iki gün önce yapılan bir tarikat liderinin cenazesinde lebalep kalabalıkta Coronavirüs her ne hikmetse bulaşmaz öyle mi?

Bugün 23 Nisan. Ülkemizin en önemli Milli Bayramlarından birisi olan “23 Nisan Çocuk Bayramı’nı" Türkiye’de yayın yapan “Günlük gazetelerimizden 6 tanesi” görmezden gelmişlerdir. Bu da Atatürk düşmanlığının zımni olarak dışa vurumudur. Böyle önemli bir günü ve gündemi bir günlük gazete nasıl görmez. Bu Atatürk ilke ve inkılaplarına düşmanlığın, çok açık dışa vurumu ve hazımsızlığıdır. Bunun başka bir anlamı ve izahı mümkün değildir. Bu altı yandaş gazetenin kuruluş gayesi ve görevi Atatürk düşmanlığıdır. Bu gazetelerden bir tanesi unutmuş denilebilir. Ancak 6 gazete birden nasıl unutabilir ki; Atatürk düşmanları ellerine geçirdikleri ilk fırsatı kazaya bırakmazlar ve böylece değerlendirirler. Tarihe not düşmek üzere buraya yazıyorum. Önümüzde “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” var. Göreceksiniz bu Atatürk düşmanları bu kutlu bayramı da görmezden geleceklerdir. Utanmazlar ya belki başka Saiklerle görseler de iç sayfalarında veya küçücük bir paragrafla geçiştireceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yobazlığın kökü kazınmadığı sürece bu ülkede Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları her daim var olacaktır. Bu yobaz zihniyet, iktidarda olanlardan da eğer biraz hoşgörülü bir davranış gördükleri zaman iyice azıtıyorlar. Hatta işi 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne kadar götürebiliyorlar.

Atatürk düşmanlarına karşı, bizlerde yani Cumhuriyete, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı kitleler olarak daha uyanık ve zinde olmak durumundayız. Din kisvesi altında yapılan Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı faaliyetlerine prim verilmemesi gerekiyor.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE