Gazeteci Ali Tarakcı, Ferit Atay'ın Zanka Tv Sorgu Yorum programında açıklamalarda bulundu. Tarakcı, Atatürk Havalimanı'nın Katar'a satılacağını iddia etti.

Zanka Tv'de yayınlanan Ferit Atay'ın sunduğu SorguluYorum programına konuk olan Gazeteci Ali Tarakçı Katar ile yapılan swap anlaşmasına dair şunları söyledi:

"Katar 15 milyar dolar verecek bize, karşılığında 105 milyar Türk lirası alacak. Katar bu parayı nerede kullanacak? Hangi dünya piyasalarında kullanacak? Ben söyleyeyim size; Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nı alacak. Açık ve net söylüyorum. Herkes bir kenara yazsın. Atatürk Havalimanı konut projesine çevrilecek.  Florya Ormanı ile kesişmiş Atatürk Havalimanı'nı sahile doğru uzatan devasa bir konut projesi yapılacak. O konut projesinin de Kanal İstanbul ile birleştirildiğini düşünün. Ve aynı zamanda havalimanı olmadığı için yüksek binalar yapabileceksiniz. Yapamıyordunuz. Kesinlikle söylüyorum, Yeşilköy Havalimanı devasa bir konut projesine dönüşecek ve Katarlılar yapacak. Para karşılığı Türkiye'den mülk alacaklar."