Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dün Atatürk heykeline balyozla saldırarak zarar veren S.V.’nin (36), sabıkalı olduğu ortaya çıktı. 11 suç kaydı olduğu belirtilen zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Olay, dün gece saat 02.00 sıralarında belediye binası önünde meydana geldi. Bir şahsın elindeki balyoz ile belediye binası önünde bulunana Atatürk heykeline saldırdığı görülen şahıs ihbar Emniyet'e edildi. Saaldırıyı düzenleyen kişinin akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen S.V., olduğu belirlendi.

Atatürk heykelinin bacak kısımlarını parçalayan şahıs, olay yerinden uzaklaşırken, polis zanlıyı kısa sürede yakaladı.

Hasar gören heykel ise onarılarak eski haline getirildi.

Gözaltına alınan zanlının 11 farklı suç kaydı bulunduğu öğrenildi. S.V, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

VALİLİK: ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Olayın ardından Trabzon Valiliği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Şüpheli şahsın geçmişte (11) adet farklı suç kaydı bulunduğu anlaşılmış olup, çok yönlü soruşturma başlatılmıştır. Atatürk büstünün zarar gören kısımları Akçaabat Belediye Başkanlığı tarafından ivedilikle onarılarak eski haline getirilmiştir. İlçemizde yaşanan bu olaydan büyük bir üzüntü duyuyoruz” denildi.

TRABZON BAROSU’NDAN KINAMA

Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın da yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı. Aydın, adli sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına yapılan çirkin saldırıyı büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmakla birlikte hepimizin ortak değeridir. Ata’mızın aziz hatırasına yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyor ve hukuki süreci sonuna kadar yakinen takip edeceğimizi önemle bildiriyoruz” dedi.

DHA

Editör: Yadigar Hanım