Resmi anlatıda pek dillendirilmeyen bir gerçek, Mustafa Kemal'in, Bektaşiliğe yakınlığıdır. Herşeyden önce Atatürk'ün Bektaşiliğe yakınlığı, Yaşadığı Selanik ve genelde Rumeli bölgesindeki Bektaşi dergahlarının yoğunluğundan kaynaklanır. Acaba Atatürk'ün Bektaşiliğe yakınlığı, ve ilgisi sadece yaşadığı yerdeki Bektaşi Nufusundan mı kaynaklanmakta?
Yapılan araştırmalar, Atatürk ve Aleviler arasındaki bağın sanılanın dışında, ilgi ve sevginin ötesinde olduğunu gösteriyor.

Mustafa Kemal’in soyu Anadolu’ya dayanmaktadır. Yörük Türkmen kökenlidir. Mustafa Kemal’in mensup olduğu soya, Kızılcalı Türkleri denir. Oğuzların kızıl oğuz boyundandır. Kızılca bölüklü, Kızılcaörenli adı da verilir. Selanik’teki kayıtlarındaysa ”Karakocalılar” olarak geçmektedir. Mustafa Kemal’in sülalesi olan Kızılcaoğulları, Rumeli Aleviliğinin Anadolu koludur. Bu kolun anayurdu Tokat –Almus Tozanlı vadisidir. Bugün burada yaşayanların tümü de Alevidir.

Bu bölgeye yerleştirilen Yörük Türkmen boyları 1410 yıllarında Tokat, Çorum, Amasya, Sivas ve Reşadiye dolaylarındaki Kızıl Özenliler yurdu olarak bilinen bölgede “Kızıl Ahmetliler Beyliği” adıyla bir beylik kurmuşlardır.

Osmanlı Hükümdarlarından II.Murat’ın Amasya Valisi Yörgüç Paşa’nın bu beylik üzerine düzenlediği sefer sonucunda beylik ortadan kaldırıldı. Kızıl Ahmetliler beyliği halkının bir kısmı zindanlara doldurularak, dumandan boğdurularak öldürülmüştür. Bir kısmı da Anadolu’ nun çeşitli yerlerine dağıtılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün baba soyu, Bu olay nedeniyle Konya-Karaman Kızıllar Köyüne yerleşmiştir.
Türk Tarih Kurumu arşivlerinden detaylıca araştırıldığı takdir de, Kızıllar Köyünün Toplamda 84 hane olduğunu, tamamının Türkmen Alevisi ve tüm köyün birbiri ile Yakınen Akraba Olduğunu Göreceksiniz.

Bundan sonraki tarihsel süreç içerisinde, Fatih Zamanında Rumeli'nin Türkleştirilmesi sürecinde aile, Konya/Karaman'dan gelerek Manastır Vilayeti'nin Debre-i Balâ Sancağı'na bağlı Kocacık'a yerleşmişlerdir. Kocacık, bugünkü Makedonya Cumhuriyeti'nde Arnavutluk sınırına yakın olan Debre şehrine bağlı bir nahiyedir. Aile sonradan (muhtemelen 1830'larda) Selanik'e göç etmiştir.

Mustafa Kemal’in dedesi Kırmızı Hafız Ahmet’tir. Mustafa Kemal’in Nüfus kayıdı “Yörük tayifesinden “ diye geçmektedir. Mustafa Kemal’in babası da nüfus kütüğünde Kızılhafız oğlu Ali Rıza diye yazılmaktadır. Mustafa Kemal, on yaşlarında Selanik’teki Kızılbey sokakta bulunan ilkokula yazılmıştır. Kızıl sözcüğü genellikle Alevi Bektaşilere takılan bir addır. Mustafa Kemal’in babasının ismi Ali Rızadır. Ali Rıza, Ehli beyt soyunun Sekizinci İmam’ın ismidir.

Mustafa Kemal’in duygu ve düşüncelerinde Namık Kemal’in büyük tesiri sözkonusudur. Namık Kemal de bir Bektaşi idi. Yine Bektaşi olan Abdulkerim Paşa’nın Mustafa Kemal’le yazışmalarında, özel Bektaşi şifreleri kullanmaları onun Bektaşiliğine dair bir kanıt olarak ileri sürülen bir başka kanıttır.. Zira bu şifreler tarikata girmeyen kimseye verilmezdi..

Falih Rıfkı Atay, "Çankaya" kitabında, Kılıçoğlu Hakkı'ya atfen, Mustafa Kemal'in, Harbiye yıllarında tatillerde Selanik'e geldiğinde, Bektaşi Şeyhi Rıfat Efendi'nin tekkesine gidip, dervişler halkası içinde ayinlere katıldığını yazar.
Mustafa Kemal'de Nutuk'ta, Selanik'ten arkadaşı olan Abdülkerim Paşa ile telgraflaşmalarını anlatırken Paşa'nın, kendisine "Kutb-ul akrap" yani "Kutuplar kutbu" diye hitap ettiğini anlatır.
Bu Bektaşiliğin en üst derecesi için kullanılan bir terimdir..

''Genelde, sokakta bir çok kesim: 'Atatürk Tunceli'de Alevileri Öldürdü' alevilerin Atatürk'ten Nefret Etmesi Lazımken, Bunlar Atatürkçü Oluyorlar'' derler.
Olaylar araştırıldığında, Atatürk Dersim İsyanında Türkmen-Alevileri değil aslında o dönem Kendini Alevilik süsü ile kamufle etmiş Kürt-Ermeni gruplarının kellesini almıştır.

Zira Atatürk, Techir Yasası ile Osmanlı'yı terk etmeyen Ermenilerin Alevilik maskesi takarak kendilerini gizlediğini, alttan alta Türk Düşmanlığını Türkmen kökenli Alevilerin içine de Fitne Fesat ile bulaştırmaya başladıklarını görerek, Tunceli'de Türk Devletine Baş Kaldıran Ermenilerin başını ezmiş Yiğit Bir Türk Evladıdır...

Velhasıl-ı Atatürk: Saf kan TÜRK'tür, Türk Milliyetçisidir, Köküne Kadar da Türkmen Alevisidir.

Rahmet ve Dua Olsun Türk Irkının Başbuğuna...

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN