OdaTV'nin haberine göre; Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda, "Atatürk yaşasaydı Saadet Partili olurdu" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile röportaj yaptı. Alçı, Karamollaoğlu’nun laiklikle ilgili sözlerine yer verdiği yazısında, “Temel Karamollaoğlu ile Anayasanın ilk 3 maddesini ve Türkiye’deki laiklik anlayışını konuşurken Sayın Karamollaoğlu şunları söyledi: Laikliğe aykırı olduğumuzu ileri sürerek zamanında bizim partilerimizi kapattılar. Ben buna itiraz ediyorum. Biz laikliğe karşı değiliz, Türkiye’de yapılan laiklik tanımı yanlış. Kavramları yeniden tanımlamamız gerekir. Buraya kadar Temel Bey’e katılıyorum. Türkiye’nin ihtiyacı özgürlükçü bir laiklik.” ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK YAŞASAYDI SAADET PARTİLİ OLURDU"

Necmettin Erbakan, 1997 yılında “Atatürk bugün yaşasaydı Refah Partili olurdu” demişti. Karamollaoğlu da bu sözü yineledi ve “Atatürk bugün yaşasaydı Saadet Partili olurdu” dedi. Alçı bu görüşe karşı çıktı. Bu cümleye en çok Kemalistlerin karşı çıkacağını savunan Alçı, “Atatürk yaşasaydı Refah Partili olmazdı. Bilakis Refah Partisi’ni kapatan bizzat kendisi olurdu bence” düşüncesini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim