Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ü anlamak ve izinden gitmek.

Atatürk’ün izinden gidenler ve İlkesiz Atatürkçüler arasındaki fark.

Zoraki Atatürk’ü sever görünüp izinden gittiğini söyleyenler ve suiistimal edenler.

Gerçek Atatürkçüler veya Atatürk düşmanları diye yazacağımız çok şey var fakat onları buraya sığdıramıyorum.

Atatürkçü Düşünce Dernekleriyle ilk defa Belçika’da tanıştım ve sonrasında değişik ülkelerdeki derneklerine konuk oldum, yönetici ve üyeleriyle tanıştım, önceleri tanımadığımdan bize başka türlü anlatılmıştı. İçlerine girince anlatılanların aksine vatansever insanların Atatürk çizgisinde Milli düşünceye sahip oldukları ve bu konuda samimi olduklarını yaklaşık 20 yıl içinde gözlemledim ve öğrendim.

Belçika’da çıkartılmaya çalışılan Ermeni uydurması karşısındaki dik duruşlarını ve bu duruşları sayesinde Belçika resmî kurumlarınca hedef alındığına şahit oldum ve ilk defa birlikte Belçika’da Ermeni soykırımı uydurma kanunun çıkmaması ve tarihi çarpıtıp Türk düşmanlığının had safhada olduğu zamanlarda mücadele verdik.

Bazı kesimler bu konuda duyarsız kaldıkları gibi önüne set çekmeye çalıştılar. Özellikle bu konuda Ülkücü Federasyonun önderlik yapmasını beklerken maalesef yukardan verilen emirler neticesinde uzak kalınması ayrı bir hayal kırıklığımızdır.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin fedakârca çalışmaları gayretleri neticesinde birlik içinde Belçika’da çıkartılacak kanuna engel olduk. Bu konuda emeği geçenlere Türk Milleti olarak şükran duymalıyız.

Kim ne derse desin. Türkçülük konusunda duyarlı olan Atatürkçü düşünce derneği, Türk Federasyon kabul etmeyip uzak dururken başta Kırım Lideri Mustafa Cemiloğlu’nu defaten misafir etmiş, aynı zamanda Ukrayna yetkilileriyle birlikte misafir ettiğinde çeşitli hediyeler ile onurlandırmıştır. Akabinde Doğu Türkistanlı kandaşlarımız için, Özbek muhalifleri, Güney Azerbaycan Türklerinin mücadelesinde fedakârca ev sahipliği yapıp Türk’ün davasına sahip çıkmaları gurur vericidir.

Aslında bu konulara sahip çıkacak Ülkücü kuruluşlar diye düşünürken hayal kırıklıklarına uğramamız ve Atatürkçü Düşünce Derneklerinin samimiliklerini gözlerimizle şahit olmuş ve Türk Milliyetçilerinin sığınacağı bir ocak olmuştur.

Şu anda mevcut çeşitli fikirlere mensup dernek ve kuruluşlara bakınca Türklük konusunda duyarlı ve mücadele eden Atatürk’ün çizgisinden giden geleceğe umutla bakan Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Genel Başkanı Dr. Mustafa Tosun ve genç ekibini tanımak, faaliyetlerine bakınca gurur duymamak elde değil. Meşrep, mezhep, ayırmadan Kuvayı Milliye ruhuna sahip yiğitler ile birlik beraberlik içinde olursak, desteklersek, onları anlayabilirsek başaramayacağımız bir şey yoktur.

Toplumun gözünde ötekileştirilmeye çalışılması Atatürk düşmanları, cahil dindarlar, yobaz dinciler ve Türk düşmanlarının fitnelerine artık aldırmamalıyız, gidip o dernekleri yeniden tanımak keşfetmek zamanımız geçmektedir.

Ömrünü bir Ülkücü olarak Türklüğe adamış bir nefer olarak şahsımın hiç kimseye ve kuruma yaranmak istemediğimi dünya alem bilir, doğruları her zaman söylemiş, yanlışlara hep karşı çıkmış birisi olarak Türk vicdanımıza danışarak Kuvayı Milliye Ruhunu taşıyorsak birlikten yana olmalıyız.