Yeşilada, yurt dışı gelişmeleri, finansal piyasaları, Fed’in faiz politikasını ve Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi.

ABD ekonomisi yavaşlıyor

Yeşilada, ABD’de açıklanan verilerin ekonominin yavaşladığını gösterdiğini, ancak Fed’in görüşünün bunu yansıtmadığını söyledi. Yeşilada, “Amerika’daki riskli varlıklar her şeyin çok iyi gideceği bir senaryoyu fiyatlıyor. Ama gerçek öyle değil. ABD ekonomisi yavaşlıyor, enflasyon yükseliyor, işsizlik artıyor. Fed ise bunları görmezden gelip faiz artırımı yapmayacağını söylüyor.” dedi.

Gelişmekte olan piyasalara para girmiyor

Yeşilada, gelişmekte olan piyasalara para akışının olmadığını, yatırımcının ikna olmadığını belirtti. Yeşilada, “Türkiye gibi gerek kredi notu gerek politik risk yüzünden finansal sistemin kenarında barınan ülkelere para girmediğini bunun ise Mehmet Şimşek’in önemli sorunlarından biri olmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyeye çıkmadığı sürece, yabancı yatırımcı gelmeyecek.” diye konuştu.

Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta Erik Kilosu Tezgahlarda 500 TL'ye Satışta

Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor

Yeşilada, Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesinde ise beklentilerini paylaştı. Yeşilada, “Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasını bekliyorum. Faiz indirimi yaparsa, piyasalar tepki verebilir. Faiz artırımı yaparsa, ekonomiyi yavaşlatabilir. Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele etmesi gerekiyor, ama bunu faizle yapmak zorunda değil. Para politikasını sadeleştirmesi, kredi büyümesini kontrol etmesi, rezervlerini artırması lazım.” dedi.

Yeşilada, faiz, konut, döviz ve borsa beklentilerini de Inveo Portföy izleyicilerine anlattı. Yeşilada, “Faizlerin yüksek kalacağını, konut fiyatlarının düşeceğini, dövizin yükseliş trendinde olacağını, borsanın ise dalgalı seyredeceğini düşünüyorum.” dedi.

Editör: Alp Kılıç