3 bin elit, profesyonel ve amatör koşucuya ev sahipliği yapacak olan RUNKARA Uluslararası Yarı Maratonu'nun bir uzantısı olan fuara yaklaşık 25 bin kişilik katılım bekleniyor. Fuarda, profesyonel sporcularla söyleşiler düzenlenecek ve workshoplarda katılımcılarla buluşulacak. Üç gün sürecek bu etkinlikte sponsorların ve katılımcı markaların stantları kurulacak, federasyonlar, sivil toplum örgütleri de yerini alacak. Atletler için dinlenme alanı, interaktif etkinlikler, sponsor sergileri gibi faaliyetlerde tüm katılımcılar bir araya gelecek. Çocuklara yönelik ilgi çekecek aktiviteler bulunacak.

VICTORIA BLYTH: ANKARA'NIN TURİZM VE SPOR KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNACAK

Ankara ekonomisine ve spor kültürüne katkı sağlaması hedeflenen fuar ile ilgili bugün, basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, organizasyon kurucusu Victoria Blyth, Yarı Maraton Yarış Direktörü Ali Atav ve EXPO ve Sponsor Müdürü Cansu Çınar ve basın mensupları katıldı. Fuara ilişkin konuşma yapan Blyth, "Runkara gibi uluslararası bir koşuyu yine bir fuar ile birleştirmek gerekiyordu. Gerekli hazırlıkları yaptık. Hepimiz çok heyecanlıyız. Runkara Spor ve Teknoloji Expo Fuarı, Avrupa'daki spor ve teknoloji alanında düzenlenen ilk fuar olacak. Çok sayıda spor branşı ve spor federasyonları fuarda yerini alacak. 3 günlük fuarda spor firmaları standlar kuracak. Geniş bir ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Runkara ve Expo ile Ankara'nın spor takvimini değiştirdik. Ankara'nın turizm ve spor kültürüne de çok katkıda bulunacak" dedi.
Sponsor Müdürü Cansu Çınar ise Amerika ve Japonya'daki spor ve teknoloji fuarları takip ederek benzerini Ankara'ya getirmek istediklerini belirterek, "Bizim için en değerli yanı sporu destekleyen bir fuar olması. Sporu ve teknolojiyi Avrupa’da ve Türkiye'de büyütebilecek bir organizasyon yapmak istedik. Spor ile ilgisi olan herkesi biz bu fuarda misafir etmek istiyoruz. Yaklaşık 25 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

Editör: Habererk Habererk