Dünya gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; uluslararası piyasada fiyatların yüzde 30 gerilediğini söyleyen sektör temsilcileri, yeni fiyatlarla yapılan kontratların işlenip pazara sunulmasıyla ham yağdaki düşüşün raf fiyatlarına da yansımasını bekliyorlar.

Sektör temsilcileri şu an raflarda 180 ile 200 lira arasında yer alan 5 litrelik ayçiçeği yağının 155-160 lira bandına inmesi öngörüyorlar.
Ayçiçeği yağ fiyatlarının uluslararası pazarda gerilemeye başladığını aktaran Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, uluslararası piyasada yüzde 30 düştüğünü ve iç piyasada fiyatların düşmeye başladığını söyledi.

İç piyasada yansımayan fiyatlarla beraber yüzde 15 civarında bir düşüş beklendiğini ifade eden Angı, “İç piyasa şu an durgun ve yansımayan fiyatlarla beraber bir düşüş bekleniyor. Yeni fiyatlarla 5 litrelik ayçiçeği yağının fiyatı 155 ile 160 lira gibi bir seviyelerde olması bekleniyor. KDV dahil yüzde 20’ye yakın düşüş olması söz konusu. Yeni hasat da fiyat düşüşünde etkili olacak” dedi.
 

Editör: Gökçe Sevim