Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında tutuklu ve tutuksuz toplam 61 sanık yargılanıyor. Duruşmaya, sanıkların yanı sıra müştekiler ve taraf avukatları da katıldı. Mahkeme başkanı, gizli tanığın ifadelerinin doğruluğunu belirlemek için emniyetin belge hazırladığını ve avukatların bunları inceleyebileceğini açıkladı. Ayrıca, savcılığın gizli tanıklardan M7'nin denetim tedbirlerine uymadığı için duruşmada dinlenemeyeceği yönünde bir bildiri gönderdiğini belirtti.

Otomobil çöp konteynerine çarptı; 4 yaralı Otomobil çöp konteynerine çarptı; 4 yaralı

Sanık avukatları, gizli tanığın ifadelerinin birçok kişiyi etkilediğini ve tanıklığının güvenilirliğinin sorgulanması gerektiğini savundu. Savcı ise tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz sanıkların ise adli kontrol tedbirlerinin sürmesini talep etti ve tanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesini istedi.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk sürelerini dikkate alarak Ali Dönmez, Ali Şallı, Ferit Çelik, Muhittin Mert Koçoğlu, Murat Altay, Murat Sağlam, Mustafa Koç ve Oğuz Ercengiz'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma ise 20 Mayıs tarihine ertelendi.

Editör: Habererk Com