Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin Hiranur Vakfı’ndaki çocuğa cinsel istismar skandalıyla ilgili, “Bu olayı gündem yapanların siciline bakınca kuşkularım artmaya başladı” demesine sitem etti.

Olayı ortaya çıkaran Timur Soykan'ın mı, Murat Ağırel'in mi? Takip eden ve yazan benim mi? Gerçekten merak ediyorum siciline baktığı isimlerin” diyen Erkin, sosyal medya hesabından da Selvi’ye “Hodri meydan” diye yanıt verdiğini hatırlattı.

Bugünkü yazısında da, “Medya ve siyasette de resmi kayıtların kaydedildiği kütüğün adı arşivdir! Girelim arşive ve kimin Pensilvanya'da ‘mutlu’ olduğuna bakalım. Olur mu? Yanındaki yörendeki gazeteciler de anlatsın o günleri” diyen Erkin, devamında şunları kaydetti:

“Örneğin… Abdulkadir Selvi, 25 Kasım 2013 tarihli yazısında 'Durun siz kardeşsiniz' demişti.

Örneğin… 7 Şubat MİT krizinden 22 gün sonra… Selvi, o dönem Yeni Şafak'ta 'Made in fitne'ye cevap' başlıklı yazısında, krizi 'AKP-Cemaat fitnesi' olarak yorumlamıştı. Selvi o tarihte şunları yazmıştı: 'Bu kez, yeni darbe planının altında, ‘Made-in fitne' yazıyor. Silahı kaos çıkarmak, kardeşi kardeşe kırdırmak. O nedenle AK Parti-Cemaat mücadelesi olarak körüklenmeye çalışılan bu durum karşısında Başbakan Erdoğan'ın ne diyeceği önemliydi. ‘İhlas ve muhabbet her türlü oyunu bozar' dedi Başbakan. Başbakan köprüleri yıkmak yerine, bu fitnenin yeni köprüler inşa etmekten geçtiğini bilecek kadar, yüksek bir imana sahip. (29 Şubat 2012/Yeni Şafak)'

Örgüt, Hakan Fidan'ı almak için harekete geçmiş ve Abdulkadir Selvi 'kardeşlerini' üzmemeye gayret ediyor!

Uzatmaya gerek yok. Kimse ‘yeni bir 28 Şubat için’ harekete geçmedi! Çünkü… Yazan savcı belli, deliller ortada, devletin bakanları duruma el koymuş durumda. Zannetmiyorum o bakanlar da ‘yeni 28 Şubat’ istesin!”

Erkin son olarak Selvi’ye, “iddianamedeki ses kayıtlarının dökümüne bak ve sonra sayfaları çevir H.K.G.'nin evlendirildiği K.İ.'yle çekilen fotoğraflarını dikkatle incele. Gelinlikle olanı değil ama… O zaman anlarsın ne hissettiğini insanların ve özellikle kız babası olanların” diye seslendi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Editör: Muharrem Kılı