Gaziosmanpaşa'da iş yerine girerek içinde yaklaşık 6 milyon lira tutarında Türk lirası ve döviz bulunan kasayı açamayınca komple çalan 3 hırsız yakalandı. Şüphelilerin kasayı taşıyarak geldikleri otomobile yükledikleri anlar güvenlik kameralarına yansıdı.


AÇAMADIKLARI KASAYI TAŞIYARAK ÇALDILAR
Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1002 sokak üzerinde işadamı A.İ.'ye ait iş yeri soyuldu. Hırsızlar, 14 Ekim 2022'de gece geldikleri işyerinin kapısını açarak içerde bulunan kasayı geldikleri otomobile yükledi. Sabah işyerine gelen A.İ.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. İşadamı A.İ., çalınan kasanın içinde 480 bin lira, 290 bin dolar, 5 bin Euro bulunduğunu ayrıca çok sayıda çek, tapu ile bir miktar ziynet eşyası bulunduğunu söyledi.


HIRSIZLIK ANINI GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETTİ 
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada şüphelilerin iş yeri güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Görüntülerde şüphelilerin bir otomobille iş yeri önüne geldikleri, ardından kepengi açarak içeri girdikleri görüldü. İçerde bulunan kasayı taşıyarak dışarı çıkarırken görüntülenen hırsızların daha sonra geldikleri otomobille kaçtıkları anları güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.


7 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN YAPILDI
Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri şüphelileri takibe aldı. Kimlikleri belirlenen şüpheliler her yerde aranmaya başlandı.  Polis şüphelileri yakalamak için 4 Ocak 2023 tarihinde operasyon için düğmeye bastı. Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Bağcılar'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskınlarda olayın faili olduğu iddia edilen B.D.(29), T.T.(29), S.C.(28) gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.


AZILI SUÇLU ÇIKTILAR

Polis tarafından sorgulanan şüphelilerden B.D.'nin daha önceden 34, T.T.'nin 55, S.C.'nin de 10 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.


 

Editör: İlayda Şimşek