“Sayın Erdoğan'a tekrar çağrı yapıyorum. Bari şu bayram günü otursun, biraz tezekkür etsin. Nerede hata yaptığını biraz düşünsün. Seçimden sonra biz düzeltip ayağa kaldıracağız ama seçime vakit var. Seçime kadar ülke iflas ederse, temerrüde düşerse bizim işimiz zorlaşacak. Ülkeyi bugün bu halde teslim alsak 6 ayda krizi çözeriz.”

“BAYRAM GÜNÜ SÖYLEDİKLERİMİ DİKKATE AL”

“Bayram günü bu söylediklerimi dikkate al. O, ‘Kalkmış bana ders vermeye çalışıyor' diyor. Ama derse ihtiyacı var. Benden ders almıyorsan memleketin düştüğü halden ders al. Merkez Bankası'nın ve TÜİK'i başına sapasağlam, dürüst, ehil bir kadroyu ata. Ondan sonra elini, ayağını çek.”

“Bizim Türkiye'nin yarınlarıyla ilgili yaptığımız hazırlığı yapabilen ve çalışabilen başkası yok. Çünkü bu bir tecrübe işi. Bu bir birikim işi. Bu bir istişare kültürü işi. Uzlaşma ve mutabakat kültürünün sonucu.”

“Neyi teslim ettiysek hayırsız bir evlat gibi tükettiler. 190 milyar dolarlık döviz rezervini tükettiler. Merkez Bankası'nı arka kapısından cayır cayır yaktılar. Ülke dövize muhtaç olunca da swap dilenmeye başladılar. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri… Daha Suudi Arabistan'dan 5 kuruş çıkmadı. Görürüz, ne kadar gelir. Havuzun dibi delik. Ne kadar döviz bulsan o deliklerden akıp gidecek.”
 

Editör: Habererk Habererk