Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından skandallarıyla gündemden düşmeyen Kızılay hakkında yeni bir iddia daha gündeme geldi. Halkın bağışlarıyla faaliyetlerine devam eden Kızılay'ın Antalya Kemer’de milyonlarca lira değerindeki arsasını bağışladığı ortaya çıktı

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay’ın turizm bölgesi olan Antalya Kemer’deki milyonlarca lira değerindeki arsasını Veysel T. İsimli bir şahsa bağışladığı iddia edildi. Haberde, Kızılay yetkilileri skandalı doğruladı.

İddiaya göre, Kızılay Antalya Kemer’deki bir arazisini 4 Ocak 2021 tarihinde Mehmet Veysel T. isimli bir şahsa bağışladı. Söz konusu işlem tapu kayıtlarına “Tamamı Türkiye Kızılay Derneği adına kayıtlı olan arsa Mehmet Veysel T.’ye bağışlandı” ifadeleriyle işlendi. 946 metrekare büyüklüğündeki arazinin satış bedelinin “sıfır TL” olduğu belirtildi. Arsanın, bir turizm şirketine satıldığı iddia edildi.

Şirketin yetkilileri konuya ilişkin açıklama yapmazken, şirketin güvenlik müdürünün iddialar hakkında tehditler savurduğu öne sürüldü.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ise arazinin üzerinde bir otelin yeni lojman binası olduğu belirtiliyor. Kızılay kaynakları ise tartışma yaratacak bağışı, “Bağışçısına iade edildi” şeklinde savundu.

tapu1122.jpeg

Editör: Yadigar Hanım