MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çeşitli kamuoyu araştırmalarında oy oranında ciddi şekilde düşüş görülen Cumhur İttifakı ortağının gündeminde, anket şirketleri vardı. Bunların bir algı operasyonu olduğunu dile getiren Bahçeli, söz konusu kuruluşları şöyle hedef aldı:

 "Siyaset cambazlarına aldırmıyoruz, ters propagandalara aldanmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz. MHP'nin oy oranlarını düşük gösterenlere, siyasetimizi küçümseme hayasızlığına düşenlere diyoruz ki; 'Sizler bizi yok sayacaksanız, biz daha çok var olacağız.' 'Sizler bizi hafife alacaksınız, günü geldiğinde ağırlığımız altında ezilmekten kurtulamayacaksınız.' Anketler partimizi ha yükseğe çıkarmış, ha dibe çekmiş hiç ama hiç önemli değil. Ellerinden ne geliyorsa onu yapsınlar. Anketle doğmadık ki anketsiz ölelim. Dava ve siyasi mücadelemizi kundaklamak için ellerini ovuşturanlara Türk milleti günlerini gösterecek, bunları rezil edecektir.

Çalışmamızın karşılığını 3-5 anketçi müsveddesinden, 5-10 yarım porsiyon aydın ve kiralık kalemden beklemiyoruz. Bunu aklımızdan dahi geçirmiyoruz. MHP önüne bakıyor, Cumhur İttifakı Türkiye’yi büyütme arayış ve amacına kilitleniyor. 

'MHP'YE KEFEN BİÇENLER, GÜNÜ SAATİ GELDİĞİNDE O KEFENİ KENDİLERİ GİYMEK ZORUNDA KALACAK'
Gerçek anketi yapacak olan asıl güç millettir. Hiç kimse suyu bulandırma, ortalığı karıştırma sinsiliğine kapılmasın. Bu yolun sonu çıkmaz sokaktır. Sonucu ise soytarılıktır. MHP’ye kefen biçenler, günü saati geldiğinde o kefeni bizatihi kendilerini giymek zorunda kalacaklardır. Biraz daha kendi kendilerini avutsunlar."

KILIÇDAROĞLU'NA 'ADAYLIĞINI AÇIKLA' ÇAĞRISI
Bahçeli, bir kez daha adaylarının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyerek CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden oluşan altılı masaya yüklendi.

CHP üzerinde özellikle duran Bahçeli, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu adaylık konusunda 'gaza getirmeye çalıştı.'

Altılı masanın 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' dışında herhangi bir çalışması olmadığını ileri süren MHP Genel Başkanı, şunları söyledi:

"Henüz kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri de derin bir anlaşmazlık konusudur. Kılıçdaroğlu, bal yapmayan arı gibi vızıldamayı bırak, adamsan kararını açıkla. Neden duruyorsun? Niçin bekliyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı? Onu söyle. Gözün kesiyor mu? Onu ifade et."

'DAĞDAN İNDİRDİKLERİ TERÖRİSTLERİ Mİ SANDIK BAŞLARINA DİKECEKLER?'
Bahçeli'nin konuşmasında, 2019 yılındaki yerel seçim döneminde HDP desteğine karşı ileri sürülen "Su faturanızı militanların getirmesini ister misiniz?" söyleminin etkisi de hissedildi.


Altılı masanın seçim güvenliğine ilişkin dün kamuoyuyla paylaştığı çalışmaya değinen Bahçeli, "Bunlar seçim güvenliğini sağlama yetkisini nereden almayı düşünmektedir? Yoksa bizim bilmediğimiz bir hazırlıkları mı söz konusu? Dağdan indirecekleri teröristleri sandık başlarına mı dikecekler? Birbirine benzemeyen partilerin ittifakıyla vücut bulan Zillet, siyasi ağırlık haline gelmiştir" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarının kalanında öne çıkanlar şöyle:

'SORUNSUZ HAYAT, HAYATSIZ SORUN YOKTUR'
- Aziz milletimizin meçhul maceralara kapılması düşünülemeyecektir. Türkiye'nin gelecek rotası cumhurun iradesiyle çizilecektir. Bazı sorunlarımız olabilir, sorunsuz hayat, hayatsız sorun yoktur. Marifet sorunların el birliğiyle, güç birliğiyle çözüme kavuşturulmasıdır. Birlikte çok daha güçlü olacağımız unutulmamalıdır. Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına ezdirilmeyecektir. Bu kapsamda hükümet dikkatli, dengeli bir mücadelenin içindedir. Vatandaşımızın cebine göz dikenler hesap verecektir. En başta döviz fiyatları, gıda fiyatları, enerji fiyatları alanında gözlemlenen dengesizliklerin kuşkusuz ekonomik bir temeli, makul ve meşru bir nedeni yoktur.

'TÜRKİYE DARBOĞAZDAN ÇIKACAKTIR'
- Fiyatların artışı konusunda ajan provakatör gibi faaliyet halinde olanların lekeli varlığı da inkar edilemez seviyededir. Türkiye, bugünkü darboğazdan çıkacaktır, çok güçlü işaretler de alınmaya başlanmıştır. Türkiye bütün siyasi ve ekonomik tuzakları teker teker bozmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları memnuniyet vericidir.

'KARAMSARLIĞIN ZİL TAKIP OYNAYAN FAİLLERİNE TÜRKİYEMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ'
- Zillet İttifakı'nın Türkiye aleyhtarı tezgahları işe yaramayacak. Ekonomik ve siyasi ikbalimizin döner çarkına çomak sokamayacaktır. Muzaffer ve müreffeh günlere hep birlikte ulaşacağız. Karamsarlığın zil takıp oynayan faillerine de Türkiyemizi bırakmayacağız.

- Ege'de boğulmak isteyen hiç durmasın çıksın karşımıza, Türkiye egemenlik hakkını çiğnetmez. Lozan ve Paris anlaşmalarına göre gayriaskeri olması gereken adaları silahlandıran Yunanistan suçludur. Dahası, 12 adanın yüzü ve yüreği de Türkiye'ye dönüktür. Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi çok iyi bilsin. Milli onurumuzdan ödün vermeyeceğimizi de sefil akıllarına yerleştirsinler.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ
- Güney sınırlarımız boyunca çatısı örülmek istenen terör devleti, askeri harekatlarla engellenmiştir. Türkiye, bölücü teröre merhamet göstermeyeceğini, müsaade etmeyeceğini güç kullanarak kanıtlamıştır. Bölücü terörün hudutlarımızda tutulması, ülkemizi zehirleme ve tehdit amacı başarılı olamayacaktır.

- Bölücü terör örgütüne silah veren, mühimmat temin eden ülkeleri ahlaken ve hukuken müttefiklik kategorisinde nasıl göreceğiz? Hani terör insanlık suçuydu? Terör örgütlerini Türkiye'ye tercih eden NATO üyesi ülkeler bize göre Türk ve İslam düşmanlığının ortak paydasında buluşmuşlardır. Karşımızdaki bu tablonun NATO'nun kuruluş, ilke ve esaslarına karşı olduğunu kimse inkar edemeyecektir.

- Türkiye bugüne kadar NATO'nun sadra şifa tavrını maalesef yeterince görmemiş, belirlenen stratejilerin milli güvenliğine katkısı olmamıştır. Terör örgütlerine desteğini sürdüren NATO üyesi ülkelerin Türkiye'ye bakışı ortadayken İsveç ve Finlandiya'ya nasıl tamam diyelim? İsveç ve Finlandiya ellerine bulaşan kanları yıkamak durumundadır.

YUNANİSTAN'A TEPKİ
- Terör örgütü Fırat'ın doğusundan da batısından da sökülüp atılmalıdır. Miçotakis'in dedeleri gibi maşalığa heves etmesi bardağı taşırmak üzeredir. Adaları ziyaret ederek Türkiye'yi tahrike yeltenen Miçotakis, Ege'yi Yunan denizi haline getirmek için yoğun çaba içindedir. Miçotakis haddini aşmaktadır. Bizim dileğimiz Ege'nin barış ve huzur denizi olmasıdır. Ege'de boğulmak isteyen çıksın karşımıza. Lozan ve Paris anlaşmalarına göre adaları silahlandıran Yunanistan yönetimi suçludur. 12 adanın yüzü Türkiye'ye dönüktür. Damarımıza basan kim olursa kalbini sökeceğimizi çok iyi bilsin. Milli onurumuzdan ödün vermeyeceğimizi de sefil akıllarına yerleştirsinler.

Editör: TE Bilişim