2014 yılında Seçim çalışmaları için Manisa’ya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partililer tarafından Soma İlçesi girişinde karşılandı.

"EVİNİN ÖNÜNDE ANDIMIZI OKUTMAZSAM NAMERDİM"

Öğrenci Andı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen ’TC’ ifadelerinin AK Parti Hükümeti tarafından kaldırıldığını anlatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan hesap soracağını söyledi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, "Bir gün iktidardan ayrıldığın dönemde, MHP’ye iktidar nasip olursa, nerede ikamet edersen et onun 25-30 metre karşısına ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazmazsam, okula giden çocuklara, evinin önünde Andımız’ı okutmazsam, bunların alayının hesabını sormazsam namerdim" diye seslendi. AK Parti Hükümeti’nin devleti küçülttüğünü de belirten Bahçeli, 17 Aralık operasyonuna değindi.

AK Parti döneminde adaletsizliğin hüküm sürdüğünü söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Ama cenabı Allah, bir işaret koydu. 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Bu operasyonu hafife alamayız. Unutturamayız. Türkiye’nin geleceği açısından önemlidir. Yolsuzluk ve rüşvet bir devleti toplumu çökertir. İster demokrasiyle, ister darbeyle gelsin. İster diktatör olsun, görevinde kalmasını mümkün kılmaz. Onun gözünü maddi unsurlar bürümüş. Devleti yürütürken, maddi unsurlarla devleti soyup soğana çeviriyor."

"UZAYDA MI YAŞIYORSUN HAKİM BEY"

Yolsuzluk iddiası ile 17 Aralık’ta başlatılan operasyon ardından 74’üncü günde tutukluların salıverilmesini eleştiren Bahçeli, yargının siyasallaştığını ve yargıya güvenin kalmadığını söyledi. "Yargı AKP’leşti" diyen Bahçeli, cezaevindeki askerler ve komutanları hatırlatarak hükümeti eleştirdi. Cezaevindeki bakan çocuklarının ve işadamı Reza Zarrab’ın serbest bırakılmasından hakimi sorumlu tutan Bahçeli, şöyle dedi: "Türkiye’yi soyup, soğana çeviren bir İranlı uşak tahliye ediliyor.

Bir sebebi olsa gerek. Demek ki bu İranlı uşak yolsuzluğu kiminle yaptığını iyice görmüş ajandasına not etmiş. Başbakanla değerli evladı arasındaki konuşmalara bakarsanız, bu şahıs birçok şeyi biliyor. ’Beni kurtarmazsanız, konuşur alayınızı yakarım’ diyor bu adam.

Nasıl yakıyor? Savcıyı değiştiriyor. İddianameleri bir hoş ediyor. ’Yeterli delil yoktur’ diye, salıyorlar. Televizyonlarda ayakkabı kutularını, kasaları, konuşmalarını ne geliştiğini görmediniz mi? Sen uzayda mı yaşıyorsun hakim bey? Yolsuzlukla ve rüşvetin bir sorumlusu da sensin hakim bey unutma. Bu şekilde devam edilemez."

Türkiye’de yoksulluğun sorun olduğunu ifade eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, "Kendine karşı darbe yapılacağını söylüyorsun, konuşmalara montaj diyorsun. Herkesi hain ilan ediyorsun, kimilerine ’Haşhaşi’ diyorsun. Sen kimin inine gireceğini bırak yoksulluğun inine gir" diye seslendi.