İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında, Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz'un görevden alındığı bildirildi. Bu gelişme, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında yaşandı.

Bakan Yerlikaya, görüşmede Bahçeli'ye bakanlığın terörle ve organize suçlarla mücadeledeki son bir yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yapıldı ve özellikle Bahçeli ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki darbe iddiaları ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması bağlamında önem taşıdı. Yerlikaya, Bahçeli'ye suç örgütleriyle mücadelede karşılaşılan zorluklar ve atılan adımlar hakkında detaylı bilgi sundu. Ayrıca, Bahçeli'nin daha önce dile getirdiği sorulara doğrudan yanıtlar verildi ve 8. Yargı Paketi'nde yer alan TMSF'nin kayyum olarak atanması gibi konular da ele alındı.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

Olcay Kılavuz'un görevden alınması, gazeteci İsmail Saymaz tarafından duyuruldu ve bu kararın Yerlikaya'nın açıklamalarının hemen ardından gelmesi dikkat çekici bulundu.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında adı geçen Kılavuz, Ateş'in eşi Ayşe Ateş tarafından suikastın planlayıcıları arasında gösterilmişti. Ayşe Ateş, eşinin ölümünden önce Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı kiralık katil aramakla suçlamıştı. 

Kaynak: karar