MHP Lideri Devlet Bahçeli Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'e özel açıklamalarda bulundu. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamalarda seçimlerin 2023'te yapılacağını vurgulayarak Babacan ve Davutoğlu'nun kuracağı partilere CHP'nin milletvekili vermesi ihtimalinin Cumhur İttifakına ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dönük bir hamle olduğunu anlattı.

 “Güçlü Parlamenter Rejim” ayrıntısı

Bahçeli, Nazlı Çelik’e yaptığı özel açıklamada mevcut sistemin Parlamento ayağının çok zayıf olduğunu ima ederek “Güçlü Parlamenter Rejim”e geçiş vurgusu yaptı.

Bahçeli “Memleket Masası” bir proje olsa gerektir. Çünkü şu an için HDP’yi dışlayarak gelecek DEVA, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni de yanlarına almak suretiyle tekrar güçlü bir parlamenter rejime dönmek için mecliste oluşturulabilecek bir yapılanmanın,  bugünden kamuoyu algılanmasıdır o. 
Burada dikkate alınması gereken konu şudur, İYİ, Gelecek, DEVA,  bu kavramların parti kurulurken bugünler düşünülerek planlanmış bir kavram olarak nitelendiriyorum.” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, muhalefetin gündemde tutmaya çalıştığı konularla ile ilgili “Virüs ekonomik sıkıntı vb diğer şeyleri dikkate alırsanız Türkiye'yi seçime zorlamaya yönelik bir adımdır. Erken seçimi zorlarlar. O konuda biz açıkça söyledik. Erken seçim yok dedik. Seçim 2023'te. Kılıçdaroğlu'nun takip ettiği çok yıkıcı üslup bozukluğu içindeki muhalefetin ana kaynağı burası çünkü bu kadar olamaz. Bir beklenti içerisindeler. Bir şeyler var demek ki. Biz Cumhur İttifakı olarak dimdik ayaktayız.” dedi.

Milletvekili transfer borsası kurup korsan siyaset yapan partilerin “Memleket Masası” teklifi ile ilgili asıl planın başka olduğunu anlatan Bahçeli “139 milletvekili arasından 15-20 kişiyi verebilir fakat verilenlerden sonra Meclis'te grubu olan partiler olacak. Bunlar Gelecek Partisi, Babacan'ın partisi (DEVA), İP ve CHP...  HDP'yi de biraz dinlenmeye alacaklar. Çünkü HDP gündemde olduğu müddetçe bunlara karşı bir alerji doğuyor Türkiye'de. Burada Cumhur İttifakını ya da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratacak tarzda bir muhalefete, ağız birliğine gidecekler. Bunun adına da "Memleket Masası" diyecekler" dedi.