150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı 150 metreden uçuruma düştü burnu bile kanamadı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülen kurye Yunus Emre Göçer için adalet isteyen muhalefeti suçladı.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, kurye Yunus Emre Göçer’i aracıyla ezerek öldürdü. Bu olay ilk olarak Yeniçağ gazetesinden Tolga Şahin’in kurye Göçer’in arkadaşlarının “diplomatik pasaportlu fail” iddiasıyla haber yaptığı zaman ortaya çıktı.

Olayın duyulması üzerine HDP İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, konuyu Meclis’e taşıdı. Olayın kamuoyunda tepki çekmesiyle birlikte, diplomatik pasaportlu failin Somali Cumhurbaşkanının oğlu olduğu belirlendi. Medyanın gündemine oturan olayda, kurye Göçer’in ölümünün 6. gününde fail hakkında yakalama kararı verildi, ancak failin kaza sonrası 2 gün içinde ülkeden kaçtığı anlaşıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu konunun muhalif medyada işlenmesine tepki göstererek, “Somali Cumhurbaşkanının oğlu, bir vatandaşımızı trafikte canice öldürdükten sonra ülkesine sıvıştı, muhalefet de bunun üzerine dedikodu yapmaya başladı. Bu, hep bu aymazlık ve kurnazlığın sonucudur” diye ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi