YIKIM KARARI ÖLÇÜMLER İLE BELİRLENECEK

Oğuzhan CİN / İSTANBUL,(DHA) - BAHÇELİEVLER'de kolonları patladıktan sonra çökme riski nedeniyle boşaltılan binanın yıkım zamanı, deformasyon ölçümlerinin ardından belirlenecek.

Saat 18.30 sıralarında Soğanlı Mahallesi, Alpay Caddesi'nde bulunan ve 12 daireden oluşan 6 katlı binada meydana geldi. Binanın kolonlarının patlaması ile sesleri duyan vatandaşlar, belediye ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine belediye, polis ve AFAD  ekipleri sevk edildi. Çökme riski nedeniyle bina boşaltıldı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Binada yapılan deformasyon ölçümleri sonrasında yıkım kararı verilecek.  Tedbir amaçlı bitişik binalarda boşaltılırken, bina sakinlerinin eşyalarını almaları için verilecek izin, deformasyon ölçümlerinden sonra belirlenecek. 


“SABAHA KADAR BURDAYIZ”

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, “1977 yapımı 5 katlı binada 12 daire ve 5 dükkan olduğunu belirterek, "Bu binayı boşalttık. Sesler geliyor. Kolonda patlama gördü teknik ekibimiz. Yanındaki iki bitişik binayı da boşalttık. Onlarda bir hasar yok. Şu anda tedbirleri aldık. Evlerde kimse yok. Ses ölçümü, röntgen çekimi, hassas olarak kolonlarda, binada kayma var mı diye ölçüm aletini getirdik. Ona bir saat içerisinde karar verilecek. Eğer yıkılması gerekiyorsa bu akşam, makinelerimiz geliyor, yıktıracağız. Eğer müsaitse, devam edebilirse yarın yıkacağız. Yaklaşık 50 vatandaşımızı otellere yönlendirdik. Orada ağırlayacağız. Önemli olan, buradaki çürük apartmanın yıkılmasında vatandaşlarımıza bir zarar gelmesin. Tabii içeride eşyası olan arkadaşlarımız var. Yapılan test neticesinde kıymetli eşyalarını almalarına belki müsaade edebiliriz ama ona teknik ekibimiz karar verir. Tedbirimizi aldık, bekliyoruz. Sabaha kadar buradayız. Önemli olan kazasız belasız bu durumu atlatmak." İfadelerini kullandı.

Kaynak: dha