Bahçeli'nin cin gibi oyunuyla idam kalkmıştı.

***

Milletin hala akıl erdiremediği bu oyun, nasıl oldu? İşte:

***

İdamı kaldıran kanun tasarısı Adalet Komisyonu'nda görüşülürken, tasarıdaki idamı kaldıran maddenin iptali için verilen önergenin oylanmasında, Bahçeli, komisyona 5 üyeyi sokmayarak, tek üye ile (Orhan Bıçakçıoğlu) karşı tarafın çoğunluk olmasını sağlamış ve önerge, 7'ye karşı 10 oy ile reddedilmiş ve tasarı idamı da kaldıran maddesiyle, aynen meclise inmişti.

***

Bundan sonrası kolaydır. Mecliste, bir kanun tasarısını, kabul edecek çoğunluk görünüyorsa, onun, daha komisyonda kanunlaşması demektir. Mecliste, Bahçeli, kendileri dışında evet diyecek çoğunluğun olduğunu görüyordu.

***

Bahçeli, idamı kaldıracak kanun tasarısının, hem komisyondan geçmesini sağlayıp hem de bu tasarıya, mecliste hayır oyu vererek milleti aldatmıştır. Kanun tasarısındaki idamı kaldıran madde iptal edilseydi ve tasarı komisyondan meclise mevcut haliyle gelmeseydi, idam kalkmayacaktı.

***

Şimdi Bahçeli, Erdoğan'la birlikte seçmene 'idam gelsin' şovu yapıyor, ama idam konusunda gördüğümüz bir şey var ki ülkemizde idamın kalkmasına Bahçeli yardım etmiş ve Apo'yu Bahçeli kurtarmıştı.

***