MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamada çok sert tepki gösterdi.

Bahçeli bugünkü açıklamalarında, "Orman yangınları münasebetiyle, maksadı menfur ve melun bir kısım sosyal medya hesaplarından yabancı ülkelere çağrı yapılarak yardım taleplerinin yoğun olarak gündeme taşınması Türkiye'yi aciz ve muhtaç bir ülke gösterme sinsiliğinin şifreli mesajı olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

Kriz dönemlerinde hükümetin ortağı olarak Bahçeli'yi gösterdi

Bu açıklamaları çok tepki alırken DEVA Lideri Babacan da Bahçeli'yi hedef aldı. Babacan partisinin 3. İl Başkanları Toplantısı'nda açılış konuşması yaptı. Bu toplantıda da Bahçeli'nin kriz dönemlerinde hükümette yer aldığını söyleyen Babacan, "99 depremini hatırladım. O gün de bir ortaklık hükûmeti vardı biliyorsunuz. O hükûmetin bir ortağı vardı; Sayın Bahçeli. Bugün yine ülkede ekonomik kriz var, doğal afetler yaşıyoruz ve krizlerin ortağı yine ortak" ifadelerini kullandı.

"Ali babacan kısa donla top oynuyordu"

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da sosyal medyadan Babacan'a tepkisini dile getirdi ve "Devlet bey ülkeye hizmet ederken, Ali babacan kısa donla top oynuyordu. Doğal afetle, sabotajı karıştıran veya karıştırmaya çalışan bu art niyetli zihniyetin; gerçekleri saptırmak ve buna inanmak gibi 'aptal' bir huyu var! Yani buna bilimsel olarak da 'şizofreni' deniyor..." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim