Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Türkiye genelinde başlatacakları sosyal konut projesinin detaylarını açıklamasının ardından dar gelirliler, projeye başvuru yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un projenin detaylarına yönelik yaptığı açıklamada farklılıkların dikkat çektiği sosyal konut projelerinin ödemelerine yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da akıl almaz bir açıklama yaptı.

BAKAN KURUM'DAN SKANDAL ÖDEME ÖNERİSİ

Kurum, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sosyal konut projesi ile ilgili “Asgari ücretliler hem kira hem konut kredisini nasıl ödeyecek?” sorusuna "5 bin 500 lira alıyor. Hem kira ödeyecek hem konut kredisi taksiti ödeyecek hem de evini geçindirecek. Tabii bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Bunun için vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir" cevabını verdi.

PROJENİN DETAYLARINI ERDOĞAN AÇIKLADI

Başvuruların yarın başlayacağını ve 250 bin konutu 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ”Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler. 850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir” demişti.

Erdoğan ayrıca, “İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecektir” bilgisini verdi.

Editör: Yadigar Hanım