Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuşBakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada Suriyeli mülteciler konusuna değinerek, yaklaşık 200 bin Suriyelinin göç halinde olduğunu berlirterek, olabilecek en kötü senaryonun 600 bin kişinin Türkiye'ye gelmesi olduğunu söyledi. 

Numan Kurtulmuş "Rusya'nın savaşa müdahil olması, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınması görülüyor." diyerek "Rus jetlerinden 6 bin 200 sortinin yüzde 85'i ılımlı muhalefeti ve sivillere yönelik." açıklamasında bulundu.

"Cenevre görüşmeleri başladığı gibi bitti" diyen Kurtulmuş, "umarız tüm kesimler barışa irade koyar" şeklinde konuştu.

Güneydoğu'daki terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan Kurtulmuş "Terörle mücadele eylem planında ihya ve iyileştirme süreci olacak" dedi.
 

"Geçtiğimiz hafta Ankara'da yaptığımız toplantılarda, teröre karşı mücadeleden sonraki eylem planı değerlendirildi." diyen Numan Kurtulmuş, "Oradaki insanlarımızın zihinlerinin ihya edilmesi gerekiyor. Şehirlerin de kendi ruhlarıyla ayağa kaldırılması önceliktir. En kısa zamanda yaralar sarılacaktır. Sürece sivil toplum ve kanaat önderlerinin önemli katkısı olacaktır." açıklamasında bulundu.

Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıldığını da söyleyen Kurtulmuş, "Özellikle büyük şehirlerde belediyelerin yetkileri artırıldı. Eğer belediyeler halka hizmet sunmak yerine başka işler yapıyorlarsa, teröre destek vermek için ellerinden geleni yapıyorlarsa bunlara da gerekenler yapılacaktır. Kim teröre destek vermişse de bunların hesabı sorulacaktır." dedi.

Editör: TE Bilişim